Aandeelhouders Shell krijgen €0,2121 kwartaaldividend in Q4 2021

Shell dividend 2021
Het aandeel Shell heeft een verwacht dividendrendement van ruim 4%

Oliereus Royal Dutch Shell heeft de omwisselverhouding voor het kwartaaldividend van december 2021 bekend gemaakt. Beleggers in het aandeel Shell ontvangen deze maand omgerekend €0,2121 bruto dividend per aandeel.

Zoals bekend betaalt Shell het dividend altijd vier keer per jaar uit, maar weet je als aandeelhouder nooit gelijk hoeveel dividend er daadwerkelijk per kwartaal uitgekeerd wordt. Shell kondigt het dividend namelijk altijd aan in Amerikaanse dollars.

Dat dividend per aandeel in USD wordt vervolgens omgerekend op een bepaalde datum tegen een bepaalde wisselkoers. Afhankelijk van de valutastand op dat moment wordt het dividend in EUR en GBP (Britse ponden) bekend gemaakt voor beleggers in Europa.

DIVIDEND AANDEEL SHELL Q4 VAN 2021

Vandaag kwam Shell met een persbericht waarin de exacte dividendbedragen in euro's en ponden bekend gemaakt werden voor beleggers. Als aandeelhouder Shell ontvang je op 20 december 2021 nu een dividend van €0,2121 (21,21 eurocent) bruto per aandeel Shell dat je in je bezit hebt.

Shell keert namelijk per kwartaal $0,24 per aandeel uit. Dit bedrag wordt omgerekend en zodoende kom je uit op €0,2121 per aandeel. Als we dit doorrekenen naar een jaarlijks dividend is het bedrag in euro's op dit moment €0,8484 per aandeel. Dat geeft weer een dividendrendement van 4,3% bruto per aandeel Shell bij een actuele beurskoers van €19,88.

Zoals gezegd wordt de 21,21 cent dividend uitbetaald aan beleggers in Shell op 20 december 2021. De ex-dividend datum voor dit dividend was al bijna een maand geleden op 10 november 2021. Shell verlaagde het dividend in 2020 fors, wat de eerste keer was sinds de tweede wereldoorlog. Sindsdien werd het dividend al weer een aantal keren verhoogd door Shell, dat nog altijd flink minder betaalt dan in 2019, toen er per kwartaal omgerekend ruim 40 eurocent dividend werd uitgekeerd aan beleggers.

De eerstvolgende keer dat Shell weer ex-dividend noteert is 17 februari 2022. Hoeveel dat dividend is weten we nog niet. 

Royal Dutch Shell plc is wereldwijd actief als producent van olie en aardgas, zowel in conventionele velden als uit bronnen zoals krappe rots-, schalie- en kolenformaties. De divisies van Shell zijn Integrated Gas, Upstream, Downstream en Corporate. Shell verlaagde sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit het dividend tot de in 2020 aangekondigde dividendverlaging van 66%. Het dividend van Shell wordt vastgesteld in dollars en voor Nederlandse aandeelhouders omgerekend naar euro's.