TIE Kinetix betaalt aandeelhouders eerste dividend in 2022

Aandeel TIE Kinetix logo 2022

Het Nederlandse IT-bedrijf TIE Kinetix, dat zichzelf omschrijft als een leider in 100% supply chain digitalisering, gaat in 2022 voor het eerst een dividend uitkeren aan beleggers. Het eerste dividend is €0,50 per aandeel. Bovendien belooft TIE Kinetix in de toekomst nog meer dividenduitkeringen.

TIE Kinetix, een software en IT-dienstverlener die als smallcap een notering aan Euronext Amsterdam heeft, kwam op 2 februari 2022 met een trading update over het eerste kwartaal van boekjaar 2022, dat begon op 1 oktober. 


De omzet in het fiscale eerste kwartaal komt lager uit op €3,6 miljoen (tegen 3,6 miljoen vorig jaar) en ook het EBITDA resultaat daalde, van 0,6 miljoen euro vorig jaar naar 0,2 miljoen in 2021/2022. Gelukkig was er ook goed nieuws want TIE Kinetix kondigde aan te starten met een eerste dividenduitkering.

DIVIDENDBELEID AANDEEL TIE KINETIX

Aandeelhouders TIE Kinetix zullen dit jaar voor het eerst in de historie van het bedrijf een dividend uitgekeerd krijgen. Het eerste dividend betreft een interim uitkering van €0,50 bruto per aandeel, en TIE Kinetix laat weten een stabiele dividendbetaling na te streven met een uitbetaling van ten minste 40% van de nettowinst.

In het persbericht van TIE Kinetix lezen we het volgende over het dividend: "De Vennootschap zal de goedkeuring van de aandeelhouders vragen om een ​​dividendbeleid te starten vanaf boekjaar 2022 (vanaf oktober 1.2021). De Vennootschap streeft naar een stabiele dividenduitkering, met als doel een uitkering van minimaal 40% van de nettowinst. Wij streven ernaar het dividenduitkeringspercentage de komende jaren te laten groeien naar 50%. Het management is van mening dat een dergelijk dividendbeleid wordt ondersteund door het zeer hoge aandeel (80%+) van de terugkerende omzet in zijn bedrijfsmodel. Aandeelhouders kunnen ervoor kiezen het dividend te ontvangen in contanten (na aftrek van 15% bronbelasting) of in TIE Kinex-aandelen (zonder bronbelasting). Indien een aandeelhouder geen keuze maakt, wordt het dividend uitgekeerd in aandelen TIE Kinex. Om het vertrouwen van het management in de groeistrategie te onderstrepen, kiest de Vennootschap ervoor om het interim-dividend voor 2022 uit haar reserves uit te keren, bij gebrek aan voldoende nettowinst. Mocht zich in de nabije toekomst een gelijkaardige situatie voordoen, dan kan de Vennootschap opteren voor een gelijkaardige dividenduitkering uit haar reserves. Met een dividenduitkering uit haar reserves keert TIE Kinexeffecvely een deel van de opbrengst uit die is gerealiseerd met de desinvestering van haar niet-strategische activiteiten gedurende het boekjaar 2020. Het oponale dividend stelt TIE Kinex in staat een hogere pay-out te realiseren met behoud van een sterke balans -uit haar strategie en mogelijke acquisities. Dit past goed bij, en geeft uitdrukking aan het vertrouwen van het management in, onze groeistrategie. De Raad van Bestuur stelt voor om zijn dividendbeleid te starten met een interim-dividend voor 2022 van € 0,50 per aandeel, onder voorbehoud van goedkeuring door de AVA in maart 2022. van € 840k wanneer alle aandeelhouders kiezen voor cashdividend."

Het dividendrendement voor het aandeel TIE Kinetix bedraagt precies 2,4% op een beurskoers van €20,80 bij een uitkering van €0,50 bruto per aandeel. De ex-dividend datum voor het eerste dividend van TIE is nog niet bekend. Zodra dividendnieuws.nl hier meer informatie over binnen krijgt zal de ex-dividend datum worden toegevoegd aan de dividendkalender.


Andere aandelen die recent zijn begonnen in Nederland met het uitkeren van een dividend zijn onder meer Universal Music Group en OCI. Producent van kunstmest OCI zal in 2022 voor het eerst een halfjaarlijks dividend gaan betalen aan beleggers. Universal Music betaalde in 2021 inmiddels een eerste dividend van 20 eurocent, wat al zeer kort na de beursnotering in Amsterdam was.

TIE Kinetix NV (TIE staat voor Total Integrated E-commerce) is een in Nederland gevestigd business-to-business (B2B) integratiesoftwarebedrijf. TIE Kinetix bedrijf biedt zijn klanten oplossingen voor zakelijke interoperabiliteit en de mogelijkheid om applicaties en processen te verbinden met die van hun externe handelspartners. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt een portfolio van softwareproducten waarmee bedrijven onproductieve activiteiten in hun supply chain kunnen elimineren.Het in 1987 opgerichte TIE Kinetix heeft kantoren in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Australië en de Verenigde Staten. In 2022 begon TIE met het betalen van dividend.