Wolters Kluwer verhoogt dividend boekjaar 2021 met 15%

wolters kluwer logo

Dividendkampioen Wolters Kluwer keert ook in 2022 weer meer dividend uit aan aandeelhouders. Het informatiebedrijf verhoogt het dividend met 15,4% naar €1,57 per aandeel. Dat is het zestiende jaar op rij dat het Nederlandse bedrijf het dividend verhoogt.

Als we kijken naar de dividendhistorie van Wolters Kluwer, gevestigd in Alphen aan den Rijn (zuid-holland) dan is er geen enkel aandeel op de Nederlandse beurs die het beter doet. Wolters verhoogt nu 16 jaar op rij en verlaagde bovendien al decennia nog nooit het dividend.

Na een dividendverhoging van 15% vorig jaar krijgen aandeelhouders Wolters Kluwer er opnieuw ruim 15% bij. Vandaag, op 23 februari 2022, kwam de uitgever cq. informatievoorziener met prima resultaten over boekjaar 2021 met een 6% hogere omzet van 4,77 miljard euro. De aangepaste operationele winst steeg vorig jaar met 11% naar 1,2 miljard euro.

Voor boekjaar 2021 stelt Wolters Kluwer een 15,4% hoger dividend voor van bruto €1,57 per aandeel. Dat is dan het zestiende jaar op rij dat het dividend omhoog gaat, zo lezen we op de website van het bedrijf. Eerder verhoogde Wolters het interim dividend al naar €0,54 per aandeel, nu volgt dus ook een hoger slotdividend van €1,03 per aandeel (zie hieronder).

In het engelstalige persbericht lezen we het volgende over het dividend en het dividendbeleid van Wolters Kluwer, dat beleggers ook de mogelijkheid biedt het dividend automatisch te herbeleggen via een zogenaamd DRIP-programma, wat vooral veel voorkomt in de Verenigde Staten.

"Wolters Kluwer blijft zich inzetten voor een progressief dividendbeleid, waarbij we ernaar streven het dividend per aandeel in euro's elk jaar te verhogen, onafhankelijk van valutaschommelingen. De uitbetalingsratio5 kan van jaar tot jaar verschillen. Voorgestelde jaarlijkse verhogingen van het dividend per aandeel houden rekening met onze financiële prestaties, marktomstandigheden en onze behoefte aan financiële flexibiliteit. Het beleid houdt rekening met de kenmerken van ons bedrijf, onze verwachtingen voor toekomstige kasstromen en onze plannen voor organische investeringen in innovatie en productiviteit, of voor overnames. We balanceren deze factoren met als doel een sterke balans te behouden. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2022 zullen we een slotdividend van € 1,03 voorstellen, wat zou resulteren in een totaal dividend over het boekjaar 2021 van € 1,57, een stijging van 15%. Het dividend zal in contanten worden uitgekeerd. Aandeelhouders kunnen ervoor kiezen om zowel interim- als slotdividenden te herbeleggen door aanvullende Wolters Kluwer-aandelen te kopen via het Dividend Reinvestment Plan (DRIP) dat wordt beheerd door ABN AMRO Bank N.V." (bron: persbericht Wolters Kluwer 23 februari 2022)

Bij een beurskoers van €88,52 is het dividendrendement voor het aandeel Wolters Kluwer 1,8%. Het dividend over boekjaar 2021 zal dus volledig cash worden betaald aan aandeelhouders. Ook is er de mogelijkheid om het dividend te herbeleggen via het hierboven genoemde DRIP-programma. Meer hierover leest u hieronder (vertaald vanuit het engelse persbericht). Een ex-dividend datum zal later nog worden bekend gemaakt.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2022 zal Wolters Kluwer een slotdividend van € 1,03 voorstellen, wat zou resulteren in een totaal dividend over het boekjaar 2021 van € 1,57, een stijging van 15%. Het dividend zal in contanten worden uitgekeerd. Aandeelhouders kunnen ervoor kiezen om zowel interim- als slotdividenden te herbeleggen door aanvullende Wolters Kluwer-aandelen te kopen via het Dividend Reinvestment Plan (DRIP) dat wordt beheerd door ABN AMRO Bank N.V.

Wolters Kluwer NV levert wereldwijd informatie, software en diensten aan professionals in de juridische, zakelijke, fiscale, boekhoudkundige, financiële, audit-, risico-, compliance- en gezondheidssector. De vier operationele divisies van het bedrijf zijn gebaseerd op strategische klantsegmenten: gezondheid; Belasting & Boekhouding; Bestuur, Risico & Naleving en Wettelijk en regelgevend. De geografische segmenten zijn Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en de rest van de wereld. Het aandeel Wolters Kluwer is opgenomen in de AEX-index.