Aandeel DSM op 12 mei 2022 ex-dividend voor €1,70

aandeel DSM dividend 2022

Het aandeel DSM zal op 12 mei 2022 ex-dividend noteren voor het slotdividend van €1,70 per aandeel. De specialist op het gebied van voeding, materialen en gezondheid betaalt over boekjaar 2021 een totaal dividend van €2,50 per aandeel uitkeren. Dat is een verhoging van ruim 4% ten opzichte van vorig jaar.

In februari maakte dividendnieuws.nl reeds melding van het dividendvoorstel van DSM voor boekjaar 2021. DSM, opgenomen in de AEX-index, rapporteerde op 15 februari de resultaten over boekjaar 2021 en kondigde aan een totaal dividend van €2,50 bruto per aandeel uit te willen keren. Dat is 4,2% meer dan over boekjaar 2020, toen DSM een dividend van €2,40 per aandeel betaalde aan beleggers.

Op dat moment was de ex-dividend datum nog niet bekend voor DSM, dat vandaag 6,3% hoger sloot in Amsterdam op een koers van €154,25. Het dividendrendement is op basis van die slotkoers (9 maart) is ruim 1,6% voor het aandeel DSM. 

Eerder betaalde DSM al een interim dividend van €0,80 per aandeel over boekjaar 2021. Daar komt nu dus nog een slotdividend van €1,70 bruto per aandeel bij. Het dividend van €1,70 bruto komt neer op een netto uitkering van €1,445 per aandeel DSM. Aandeelhouders kunnen kiezen tussen cash en een stockdividend, ofwel een uitkering in nieuwe aandelen. De ex-dividend datum is zoals gezegd 12 mei 2022.

DSM beschikt over een zeer sterke dividendgeschiedenis, wat overeen komt het het gevoerde progressieve dividendbeleid. Vorig jaar bleef het dividend stabiel en dit jaar komt er dus 4,2% bij voor de trouwe aandeelhouders van DSM, die al decennia een stabiel tot hogere betaling per jaar mogen verwelkomen.

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. De divisies van DSM zijn Nutrition, Performance Materials, Innovation Center en Corporate Activities. Nutrition bestaat uit DSM Nutritional Products en DSM Food Specialties. Performance Materials bestaat uit DSM Engineering Plastics, DSM Dyneema en DSM Resins and Functional Materials. DSM's Innovation Center staat voor innovatie binnen DSM, en biedt tevens ondersteuning aan de overige divisies. Corporate Activities omvat verschillende holdings en corporate overheadkosten en bestaat onder meer uit Sitech Services. DSM is wereldwijd actief met producten zoals voeding en voedingssupplementen, oplossingen voor persoonlijke verzorging, diervoeders, medische apparatuur, auto's, verf, elektrische en elektronische apparaten, levensbescherming, alternatieve energie en biobased materialen. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam met ISIN NL0000009827. Het AEX-aandeel voert een progressief dividendbeleid. Ook staat het thema duurzaamheid zeer hoog in het vaandel van het in Heerlen gevestigde Nederlandse bedrijf.