Aandeelhouder ForFarmers krijgt €0,29 dividend in 2022

aandeel ForFarmers dividend 2022
Het dividendrendement van ForFarmers is zeer hoog met nu 8,5%

De Nederlandse voeronderneming ForFarmers betaalt over boekjaar 2021 een dividend van €0,19 en keert een extra dividend van €0,10 per aandeel uit. Bij elkaar is dat precies hetzelfde als een jaar eerder. Het dividendrendement voor het slecht presterende aandeel ForFarmers is hoog met 8,5%.
Aandeelhouders van ForFarmers hebben het zwaar want de beurskoers van de aanbieder van voeroplossingen voor de veehouderij noteert op €3,40 ver onder het hoogtepunt van weleer van rond 2018, toen er nog €12 voor één aandeel werd neergeteld door beleggers. Vorige week (15 maart) krijg het aandeel een nieuwe oplawaai op het nieuwsbericht van het bedrijf dat de inkoop van eigen aandelen wordt stopgezet omwille van de onzekerheid in Oekraïne.

ForFarmers kwam op 24 februari al met de jaarcijfers over het laatste boekjaar 2021, waarin de omzet met 13,5% steeg naar 2,67 miljard euro. De onderliggende nettowinst daalde wel met 37,4% naar 29 miljoen euro.


Het dividend blijft net als vorig jaar ongewijzigd op €0,29 bruto per aandeel en bestaat uit een reguliere uitkering van 19 cent (distributie van 60% (van de winst)) en een speciaal dividend van 10 cent per aandeel. In het persbericht wordt het dividend toegelicht en komt ForFarmers ook nog een keer terug op het dividendbeleid (zie hieronder). De ex-dividend datum in 2022 is vastgesteld op 20 april voor het aandeel ForFarmers.

ForFarmers streeft ernaar om een dividend uit te keren, rekening houdend met lange-termijn waardecreatie en een gezonde financiële structuur voor het uitvoeren van haar strategie. Het dividendbeleid van ForFarmers is gericht op het uitkeren van een dividend van tussen de 40% en 60% van de onderliggende winst na belasting. In 2021 bedroeg de onderliggende nettowinst €29,0 miljoen.

Gelet op de kasstroom en balanspositie van ForFarmers wordt voorgesteld een dividend uit te keren van €0,29 per gewoon aandeel (2020: €0,29). Dit bestaat uit een regulier dividend van €0,19, hetgeen overeenkomt met een distributie van 60% van de onderliggende nettowinst en een speciaal dividend van €0,10 en is gebaseerd op 93.307.212 gewone uitstaande aandelen. ForFarmers heeft geen gebruik heeft gemaakt van financiële Covid-regelingen, waaraan voorwaarden zijn verbonden die gevolgen hebben voor het doen van uitkeringen. Op 14 april 2022 wordt de jaarrekening ter vaststelling voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het dividend wordt op 28 april 2022 betaalbaar gesteld.

Bij een beurskoers van €3,40 is het dividendrendement van het aandeel ForFarmers momenteel 8,5% bruto. Andere Nederlandse aandelen met een hoog dividendrendement zijn onder meer ING, Van Lanschot Kempen, PostNL en Randstad.

ForFarmers (ISIN: NL0011832811) uit Lochem in Nederland is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij. ForFarmers zet zich in 'For the Future of Farming': voor de continuïteit van het boerenbedrijf en voor een financieel gezonde sector die nog vele generaties een duurzame rol zal spelen in de maatschappij. ForFarmers maakt onder meer producten voor akkerbouw en weideteelt, maar ook voer voor de herkauwers, varkens, pluimvee en paarden, waaronder mengvoer en mengsels, voer voor jonge dieren en specialiteiten, grondstoffen en bijproducten. aan zaad en meststoffen. De kernactiviteiten zijn voerproductie, logistiek en het leveren van totale voeroplossingen. Het bedrijf betaalt een dividend sinds 2017.