Deze Nederlandse aandelen gaan ex-dividend in april 2022

ex-dividend overzicht nederland april 2022
Eind april 2022 zullen reeds veel aandelen ex-dividend gaan in Nederland.

Het dividendseizoen in Nederland is inmiddels in volle gang, met in april vanaf nu dagelijks aandelen die ex-dividend noteren. We bekijken de aandelen die in april nog ex-dividend gaan, waaronder Akzo Nobel, ING en TKH Group.

Traditiegetrouw zijn de maanden april en mei dé topmaanden voor Nederlandse dividendbeleggers met vrijwel dagelijks aandelen die ex-dividend noteren. Inmiddels zijn we begonnen aan de drukste periode op dividendgebied met deze week en volgende week een groot aantal beursgenoteerde bedrijven die ex-dividend gaan.


Begin deze week waren het bijvoorbeeld al KPN en Ahold Delhaize die alletwee op 19 april ex-dividend noteerden. Vandaag, op 20 april 2022, is het de beurt aan ForFarmers (gewoon dividend €0,19 per aandeel én een speciaal dividend van €0,10 per aandeel) en Vastned Retail (€1,20 per aandeel) die ex-dividend noteren. In het onderstaande overzicht hebben we de dividendagenda voor Nederland voor de maand april geplaatst, precies zoals die dagelijks bijgewerkt terug te vinden is op dividendnieuws.nl.

ex dividend overzicht Nederland
Akzo Nobel, ING en TKH gaan eind april 2022 nog ex-dividend

Morgen, op 21 april, is het gelijk weer een belangrijke dag voor veel beleggers, want dan zal PostNL ex-dividend gaan voor een bedrag van €0,32 per aandeel, een verhoging van ruim 14% ten opzichte van vorig jaar. PostNL biedt altijd een zeer hoog dividendrendement van momenteel 12%.


De komende dagen en weken is het zeker nog niet voorbij, want onder meer verfreus Akzo Nobel, bank ING, uitgever Relx en industrieel bedrijf TKH noteren nog ex-dividend in april 2022. Aandeelhouders TKH Group ontvangen dit jaar een dividend van €1,50 bruto per aandeel over boekjaar 2021. Dat is een verhoging van 50 procent en levert een dividendrendement van 3,3% op bij een koers van €45.

In mei staat de agenda ook helemaal vol, met verreweg de meeste aandelen in Amsterdam die dan ex-dividend noteren. Bekijk hier de complete dividendagenda.