Aandeel ASML op 4 augustus 2022 ex-dividend voor €1,37 (kwartaaldividend)

aandeel ASML ex-dividend

Semiconductorreus ASML zal op 4 augustus 2022 voor de eerste keer ex-dividend gaan voor het nieuwe kwartaaldividend van €1,37 per aandeel. Vorige week maakte het AEX-aandeel nog bekend vier keer per jaar dividend te willen gaan betalen.

Inmiddels heeft de redactie van dividendnieuws.nl ook de eerste ex-dividend gegevens weten achterhalen, want op donderdag 4 augustus 2022 zal ASML voor de allereerste keer een kwartaaldividend uitkeren. Aandeelhouders ontvangen €1,37 per aandeel.

Het Nederlandse semiconductorbedrijf ASML heeft op 20 juli 2022 bekend gemaakt te willen starten met een kwartaaldividend. Tot dusverre betaalde ASML twee keer per jaar een dividend en dat wordt dus vier keer per jaar. In augustus 2022 ontvangen aandeelhouders het eerste dividend van €1,37 per aandeel.

Het dividend van netto €1,1645 per aandeel zal betaald worden aan beleggers in ASML op 12 augustus 2022. De uitkering van het kwartaaldividend is volledig in cash en biedt een dividendrendement van 1,2% bij een beurskoers van €526 voor het aandeel ASML.

ASML Holding N.V. is een fabrikant van apparatuur voor het maken van chips. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en service van halfgeleiderapparatuursystemen, bestaande uit lithografiesystemen. De belangrijkste activiteiten van het bedrijf zijn in Nederland, de Verenigde Staten en Azië. ASML is een multinational met hoofdkantoor in Veldhoven, Nederland en wordt verhandeld op Euronext Amsterdam en NASDAQ in de Verenigde Staten. ASML betaalde in 2007 voor het eerst een dividend, en keert jaarlijks een regulier dividend uit sinds 2008. In 2019 werd een jaarlijks dividend omgezet in een halfjaarlijkse uitkering door het bedrijf.