Aandeel Wolters Kluwer op 30 augustus 2022 ex-dividend voor €0,63

Wolters Kluwer logo

Het Nederlandse dividendaandeel Wolters Kluwer zal op 30 augustus 2022 ex-dividend gaan voor een record interim dividend van €0,63 bruto per aandeel. Het data- en informatiebedrijf is de dividendkampioen in Nederland met jaarlijks forse dividendverhogingen. 
Wolters Kluwer betaalt al decennia op rij elk een stabiel tot hoger dividend en is in Nederland de dividendkampioen bij uitstek als we kijken naar jaarlijkse verhogingen en aantal jaren waarin het dividend niet is verlaagd.

Over boekjaar 2021 werd een record dividend van in totaal €1,57 per aandeel uitgekeerd, 15% meer dan over boekjaar 2022. En daar stopt het niet meer want ook het interim dividend voor 2022 gaat weer flink omhoog van €0,54 naar €0,63 bruto per aandeel. 

Eerder schreven wij reeds dat aandeelhouders Wolters Kluwer over boekjaar 2022 een flink hoger interim dividend krijgen. Het databedrijf liet bij de trading update voor het eerste kwartaal weten 40% van het totale dividend over 2021 als interim dividend uit te keren. Dat betekent een verhoging van 16,3% naar €0,628 per aandeel als interim dividend voor boekjaar 2022. Over boekjaar 2021 bedroeg het interim dividend nog €0,54 per aandeel.

Dividendoverzicht aandeel Wolters Kluwer
Wolters Kluwer betaalt twee keer per jaar dividend

Inmiddels is ook de ex-dividend datum bekend voor het interim dividend van €0,63 bruto per aandeel voor boekjaar 2022. Wolters Kluwer noteert namelijk op dinsdag 30 augustus ex-dividend. Het interim dividend van netto €0,5355 per aandeel wordt volledig in cash uitgekeerd op 22 september 2022. Bij een koers van €103 is het dividendrendement van het aandeel Wolters Kluwer 1,6% bruto.

Aandeelhouders kunnen ervoor kiezen om zowel interim- als slotdividenden te herbeleggen door aanvullende Wolters Kluwer-aandelen te kopen via het Dividend Reinvestment Plan (DRIP) dat wordt beheerd door ABN AMRO Bank N.V.

Wolters Kluwer NV levert wereldwijd informatie, software en diensten aan professionals in de juridische, zakelijke, fiscale, boekhoudkundige, financiële, audit-, risico-, compliance- en gezondheidssector. De vier operationele divisies van het bedrijf zijn gebaseerd op strategische klantsegmenten: gezondheid; Belasting & Boekhouding; Bestuur, Risico & Naleving en Wettelijk en regelgevend. De geografische segmenten zijn Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en de rest van de wereld. Het aandeel Wolters Kluwer is opgenomen in de AEX-index.