Beleggers in CTP krijgen in 2022 bijna 30% hoger interim dividend

aandeel CTP interim dividend 2022

Vastgoedfonds CTP verhoogt het interim dividend in 2022 met 29,4% naar €0,22 per aandeel. Het is de eerste dividendverhoging door CTP. Het dividend wordt op 5 september uitgekeerd aan aandeelhouders.
CTP, dat vooral sterk aanwezig is met logistiek en industrieel vastgoed in landen als Tsjechië en Roemenië, keerde een jaar geleden een eerste interim dividend van €0,17 bruto per aandeel uit, gevolgd door een slotdividend van €0,18 bruto per aandeel dit voorjaar.

Nu komt dus de eerste dividendverhoging door CTP, dat op 10 augustus 2022 een interim dividend van €0,22 per aandeel aankondigde over boekjaar 2022. Het dividend zal op 5 september, vandaag dus, worden uitgekeerd aan aandeelhouders, de ex-dividend datum was reeds op 12 augustus.

dividend statistieken aandeel CTP
CTP betaalt een halfjaarlijks dividend

Het betreft een keuzedividend, waarbij aandeelhouders konden aangeven of ze cash of nieuwe aandelen CTP wilden ontvangen. Op 30 augustus maakte CTP de uitkomst van het keuzedividend bekend. Het aantal dividendrechten dat recht geeft op 1 nieuw gewoon aandeel is vastgesteld op 62,5. Het stockdividend komt overeen met het contante dividend van € 0,22 per gewoon aandeel. Aandeelhouders die circa 59% van het totaal aantal uitstaande gewone aandelen vertegenwoordigen, hebben ervoor gekozen het interim-dividend in contanten te ontvangen, terwijl aandeelhouders die circa 41% van het totaal aantal uitstaande gewone aandelen vertegenwoordigen, hebben gekozen voor uitkering in aandelen.

Het uiteindelijke netto-dividend (na aftrek van 15% dividendbelasting) is €0,187 per aandeel. Bij een koers van €13,36 is het dividendrendement voor het aandeel CTP momenteel naar schatting 3% bruto. Het aandeel doet het net als sectorgenoten zeer slecht in 2022 met een koersdaling van 28,6%.

CTP NV is Nederlands bedrijf dat actief is als industrieel en logistiek vastgoedontwikkelaar. CTP ontwikkelt en verhuurt een vastgoedportefeuille in Centraal- en Oost-Europa met vooral een belangrijke aanwezigheid in Tsjechië en Roemenië. De onderneming richt zich op de verhuur van vastgoed in de logistieke en licht industriële sector. In maart 2021 ging CTP naar de beurs in Amsterdam voor €14 per aandeel. In augustus 2021 werd ook het eerst dividend aangekondigd.