Aandeel Van Lanschot Kempen op 20 december 2022 ex-dividend voor speciaal dividend

aandeel Van Lanschot logo 2022
Van Lanschot Kempen betaalt een zeer hoog dividend in 2022 met in totaal €3,50 per aandeel.

Aandeelhouders Van Lanschot Kempen krijgen in december 2022 nog een flink dividend van €1,50 bruto per aandeel uitgekeerd. Het betreft een speciaal dividend, wat naast het reguliere dividend van €2,00 per aandeel over 2021 wordt uitgekeerd. Het dividendrendement is zeer hoog met 7,5%.

Veel dividend betalen, daar zijn ze goed in bij vermogensbeheerder van Lanschot Kempen, dat op 20 december 2022 opnieuw ex-dividend zal noteren, ditmaal voor een speciaal (extra) dividend van €1,50 bruto per aandeel. Dit dividend geeft bij een koers van €20 per aandeel een dividendrendement van liefst 7,5%.

Bovendien werd in juni al een gewoon dividend van €2,00 per aandeel uitbetaald aan beleggers Van Lanschot Kempen (ex-dividend: 27 mei 2022). In totaal komt het dividend in 2022 dus uit op een onvoorstelbare €3,50 bruto per aandeel, wat op de koers van twintig euro een dividendrendement van 17,5% geeft voor het aandeel Van Lanschot Kempen.

Van Lanschot dividendhistorie en statistieken
Het aandeel Van Lanschot gaat op 20 december ex-dividend.

Het speciale dividend van €1,50 bruto zal betaald worden op 22 december 2022 met ex-dividend datum 20 december 2022. Het aandeel Van Lanschot Kempen blijft in 2022 relatief goed liggen met 9% koersdaling in een flink lagere bredere markt.

Volgens informatie van dividendnieuws.nl zijn er momenteel 2 analisten die het aandeel Van Lanschot Kempen volgen en die adviseren allebei het equivalent van 'kopen', ofwel 1 keer 'buy' en 1 keer 'strong buy'.

Nog slechts een handvol aandelen zal in 2022 ex-dividend gaan waaronder Shell en Aperam in november en eerst in oktober nog OCI, dat net als Van Lanschot bekend staat vanwege het zeer hoge dividendrendement. De kunstmestmaker is als eerste aan de beurt in Nederland met ex-dividend datum 26 oktober 2022. OCI betaalt €3,55 en heeft een geschat dividendrendement van 10,5%.

Wealth manager Van Lanschot Kempen is met haar merknamen Van Lanschot, Kempen en Evi, actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking. In totaal zijn er vijf segmenten: Private Banking dat particuliere klanten en ondernemers een breed scala aan producten biedt in de private banking-markt; Evi die opereert als online beleggingscoach; Vermogensbeheer, dat zich richt op een reeks beleggingsstrategieën en tegelijkertijd fiduciaire diensten aanbiedt aan binnenlandse en internationale institutionele klanten zoals pensioenfondsen en verzekeraars; Merchant Banking biedt specialistische diensten, waaronder onderzoek en handel in aandelen, fusies en overnames en Overige activiteiten op het gebied van rente-, markt- en liquiditeitsrisicobeheer. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.