JDE Peet's en ECP gaan ex-dividend in januari 2023

ex dividend agenda nederland januari 2023

Deze maand zullen nog zeker twee Nederlandse aandelen ex-dividend gaan. Eerst is het koffiebedrijf JDE Peet's dat op 23 januari ex-dividend gaat, gevolgd door vastgoedfonds Eurocommercial Properties een dag later op 24 januari 2023.

Nadat eerder in januari al ING (speciaal dividend) al aftrapte in het nieuwe dividendseizoen volgen vandaag (op maandag 23 januari) en morgen (dinsdag 24 februari) nog de aandelen JDE Peet's en Eurocommercial Properties.

JDE Peet's gaat op maandag 23 januari 2023 ex-dividend voor een slotdividend van €0,35 bruto per aandeel, wat onveranderd is ten opzichte van een jaar geleden en het laatste interim dividend. Het koffiebedrijf achter Douwe Egberts en Jacobs betaalt sinds 2021 een dividend en keerde, inclusief het dividend van vandaag, inmiddels vier keer hetzelfde halfjaarlijkse dividend van €0,35 bruto per aandeel uit. Bij een koers van €27,70 is het dividendrendement 2,5% bruto. Aandeelhouders ontvangen het netto dividend van €0,2975 per aandeel volledig in cash op 27 januari 2023.

Op dinsdag 24 januari volgt dan Eurocommercial Properties (ECP) als derde Nederlandse aandeel dat in 2023 ex-dividend noteert dit jaar. ECP betaalt een interim dividend van €0,60 per aandeel, waar netto €0,51 per aandeel van overblijft na aftrek van dividendbelasting. Dit cash dividend zal eveneens op 27 januari (vrijdag) worden betaald aan beleggers die het aandeel ECP in portefeuille hebben. Bij een beurskoers van €22,76 wordt het dividendrendement van ECP ingeschat op 5,9%.

Na JDE Peet's en ECP is het wachten op de stortvloed van dividendaankondigingen in Nederland voor 2023. Traditioneel zijn de jaarcijfers ook het moment om het dividend bekend te maken. De komende weken betekent dat vrijwel dagelijks aankondigingen van Nederlandse aandelen die het dividend voor boekjaar 2022 bekend maken. De meeste beursgenoteerde bedrijven in Nederland betalen een jaarlijks of halfjaarlijks dividend met een uitkeringspiek in de maanden april en mei. Via de dividendkalender op deze website blijft u automatisch op de hoogste van de eerstvolgende dividenden.