De hoogste dividendrendementen voor de AEX begin 2023

hoog dividend aandelen AEX
Het dividendrendement van Randstad, NN Group en Philips is op papier zeer hoog.

We bekijken de AEX-aandelen met het hoogste dividendrendement aan het begin van 2023. De komende weken barst het vuurwerk los en zullen veel bedrijven het dividend over het jongste boekjaar aankondigen. De hoogste dividendrendementen krijg je met aandelen Randstad, NN Group en Philips.

De AEX is het nieuwe jaar 2023 zeer sterk begonnen met gelijk al 7,2% winst. Het dividendseizoen 2023 staat weer voor de deur en daarom bekijken we vandaag de hoogste dividendrendementen van alle AEX-aandelen. Sterker nog; we publiceren de volledige dividendtabel voor de AEX, inclusief het geschatte dividendrendement, de gemiddelde dividendgroei de laatste 5 jaar en de laatste keer dat het aandeel ex-dividend noteerde. De cijfers hieronder getoond zijn gebaseerd op de koersen van woensdag 11 januari 2023.


dividendtabel aandelen AEX in 2023
Randstad is goed voor het hoogste geschatte AEX-dividend.

Traditiegetrouw pronkt uitzender Randstad weer bovenaan het lijstje met hoogste dividendrendementen in de AEX-index. Randstad betaalt jaarlijks een hoog dividend met daarbij (in het vierde kwartaal) ook nog een extra dividenduitkering. De kans is groot dat ook in 2023 weer een dergelijk betaling wordt gedaan, alleen blijft het afwachten hoe hoog dat dividend is. In 2022 betaalde Randstad in totaal nog €5,00 per aandeel dividend.


Ook verzekeraar NN Group staat weer hoog genoteerd met naar schatting 6,5% dividendrendement. NN Group is een vrij uniek aandeel in Nederland omdat het dividend al 7 jaar op rij elk jaar wordt verhoogd en er vooralsnog ook geen signalen zijn dat het dividend in 2023 omlaag gaat. Bekijk hier de dividendhistorie van het aandeel NN Group.

Een derde opvallende naam is natuurlijk Philips, dat in 2022 hard onderuit ging op de beurs door de bekende problemen met de slaapapneu-apparatuur. Wat weinig mensen weten is dat Philips al decennia op rij nog nooit het dividend verlaagd heeft. Het dividendrendement van Philips was al jaren niet meer zo hoog met naar schatting 5,5%. De laatste jaren betaalde Philips altijd €0,85 bruto per aandeel dividend. De vraag is of dat dividend nog houdbaar is in 2023 na de koersdaling van ruim 57% in 2022 en vooral natuurlijk de huidige gang van zaken. Bekijk hier de dividendhistorie van het aandeel Philips.

Een aantal aandelen betaalt overigens geen dividend binnen de AEX, waaronder betaaltechnologiebedrijf Adyen en internetreus Prosus. De komende weken wordt het zeer druk als veel bedrijven met jaarcijfers komen en dan gelijk ook het dividend voor boekjaar 2022 aankondigen. De dividendkalender op dividendnieuws.nl zal zich dan langzaam weer vullen.