Beleggers aandeel TKH Group krijgen 10% meer dividend in 2023

logo aandeel TKH Group

TKH Group
heeft een dividend van €1,65 bruto per aandeel aangekondigd voor boekjaar 2022. Dat betekent een verhoging van 10% voor aandeelhouders van het in Haaksbergen gevestigde AMX-bedrijf.

Technologiebedrijf TKH, dat vorig jaar nog het dividend met 50% verhoogde naar €1,50 bruto per aandeel, betaalt in 2023 ook een flink hoger dividend van €1,65 bruto per aandeel. Dit betreft het hoogste dividend in de geschiedenis van het Nederlandse bedrijf.

TKH Group kwam met prima cijfers over 2022 en meldde gelijk ook een record orderboek van €971,9 miljoen, het hoogste niveau ooit in de geschiedenis van het bedrijf. Ook wil TKH voor €25 miljoen eigen aandelen inkopen, naast het 10% hogere dividend van €1,65 over boekjaar 2022.

De ex-dividend datum voor het dividend van TKH Group is vastgesteld op 27 april 2023 en het netto dividend van TKH (na aftrek van 15% dividendbelasting) van €1,4025 per aandeel zal worden betaald in cash aan aandeelhouders op 2 mei 2023. Bij een beurskoers van €45,16 is het dividendrendement van TKH 3,3% bruto. Volgens berekeningen van dividendnieuws.nl betaalt TKH jaarlijks naar schatting zo'n 68 miljoen euro dividend indien we deze laatste dividendverhoging meenemen.

Technologiebedrijf TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solution gebaseerd op vier kerntechnologieën. De vier TKH kerntechnologieën -vision & security, communicatie, connectivity en productiesystemen- worden met elkaar verbonden tot totaalsystemen en totaaloplossingen in de drie Solutions-segmenten. TKH streeft hierbij een vergaande synergie en samenwerking na tussen haar bedrijfsonderdelen.