Aandeel RELX op 27 april 2023 ex-dividend voor 38,9 pence

logo aandeel RELX

Aandeelhouders van de Britse informatieleverancier RELX ontvangen een bijna 10% hoger slotdividend van 38,9 pence per aandeel over boekjaar 2022. De ex-dividend datum is 27 april 2023 en het dividendrendement is 2,1%.

Het totale dividend over boekjaar 2022 zal uitkomen op een nieuw record van 54,6 pence per aandeel. Vorig jaar betaalde RELX, het voorheen in Amsterdam genoteerde hoofdfonds Reed Elsevier, nog een slotdividend van 35,5 pence per aandeel over boekjaar 2021.

Dit jaar, over boekjaar 2022, komt daar dus een bijna 10% hoger slotdividend van 38,9 pence per aandeel bij. Omdat RELX niet langer de hoofdnotering in Amsterdam heeft kiezen wij voor www.dividendnieuws.nl ook de Britse hoofdnotering voor deze berichtgeving. Het dividendrendement is 2,1% op een beurskoers van 2643 pence.

relx slotdividend 2023
Op 27 april 2023 gaat RELX weer ex-dividend (klik voor grotere tabel)

De ex-dividend datum voor RELX is 27 april 2023; in april gaan veel Nederlandse aandelen ex-dividend, waaronder dus ook RELX, dat het dividend, omgerekend naar euro's, uitbetaalt aan beleggers op 7 juni 2023. Net als Wolters Kluwer verhoogt ook RELX het dividend al jaren op rij en presteert het aandeel al jarenlang uitstekend op de beurs.

RELX PLC is wereldwijd actief als leverancier van op informatie gebaseerde analyse- en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten. RELX is actief in vier marktsegmenten: Wetenschappelijk, Technisch & Medisch; Risico; Juridisch; en tentoonstellingen. Het segment Wetenschappelijk, Technisch en Medisch van het bedrijf biedt informatie en analyses die instellingen en professionals helpen de wetenschap vooruit te helpen en de gezondheidszorg vooruit te helpen. De hoofdzetel van RELX is in Londen. Voorheen was het aandeel onder de naam Reed Elsevier één van de grotere Nederlandse AEX-fondsen. Qua dividendhistorie is RELX een grote uitblinker in Nederland.