Aandeelhouder RELX ontvangt 6% hoger slotdividend in 2022

relx slotdividend 2021/2022
Het Britse RELX gaat op 28 april 2022 ex-dividend.

Dataleverancier Relx betaalt in 2022 een slotdividend van 35,5 pence per aandeel. De ex-dividend datum is 28 april en het dividendrendement van het Britse bedrijf is 2,1%.

Relx, voorheen bekend als Reed Elsevier en nog altijd sectorgenoot van de Nederlandse dividendkampioen Wolters Kluwer, kondigde in februari al het slotdividend van 35,5 pence over boekjaar 2021 aan. Net als Wolters verhoogt ook Relx elk jaar het dividend.

Voor Relx is het slotdividend voor 2021 van 35,5 pence per aandeel een verhoging van 6,3% ten opzichte van vorig jaar toen er nog 33,4 pence slotdividend werd betaald. De ex-dividend datum is vastgesteld op 28 april 2022. Bij een beurskoers van 2379 pence voor de notering in Londen is het dividendrendement nu 2,1%. Het voordeel van een notering in het Verenigd Koninkrijk is dat er geen dividendbelasting wordt ingehouden, wat betekent dat het bruto dividend van Relx gelijk is aan het netto dividend dat op 7 juni 2022 zal worden uitbetaald.

Twee andere aandelen die samen met Relx ex-dividend gaan op 28 april zijn TKH Group en CTP. Vastgoedfonds CTP betaalt €0,18 dividend en TKH Group zal €1,50 dividend uitkeren, een verhoging van 50% ten opzichte van vorig jaar.

Ook Wolters Kluwer, qua activiteiten vergelijkbaar met Relx, gaat deze week ex-dividend want op 25 april 2022, vandaag, is het de dividenddag voor het AEX-aandeel. Wolters Kluwer verhoogt het dividend nog sneller dan Relx, maar biedt ook een iets lager dividendrendement van nu 1,6%. Aandeelhouders Wolters ontvangen op 18 mei het slotdividend van €1,03 bruto per aandeel, wat netto, na dividendbelasting, 87,55 cent is. Over 2021 verhoogt Wolters Kluwer het dividend met maar liefst 15%.

RELX PLC is wereldwijd actief als leverancier van op informatie gebaseerde analyse- en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten. RELX is actief in vier marktsegmenten: Wetenschappelijk, Technisch & Medisch; Risico; Juridisch; en tentoonstellingen. Het segment Wetenschappelijk, Technisch en Medisch van het bedrijf biedt informatie en analyses die instellingen en professionals helpen de wetenschap vooruit te helpen en de gezondheidszorg vooruit te helpen. De hoofdzetel van RELX is in Londen. Voorheen was het aandeel onder de naam Reed Elsevier één van de grotere Nederlandse AEX-fondsen. Qua dividendhistorie is RELX een grote uitblinker in Nederland.