Hoog en sterk dividend aandeel NN Group levert koopadvies JPMorgan op

aandeel NN adviesverhoging J.P. Morgan

Het aandeel van verzekeraar NN Group krijgt op 26 juni 2023 een 'overweight' advies van de analisten van JPMorgan, die onder de indruk zijn van het dividend van het Nederlandse bedrijf.

J.P. Morgan verhoogt vandaag het advies voor NN Group van 'neutral' (houden) naar 'overweight' (kopen) wat een mooie koersstijging van ruim 2% oplevert naar €33,25 voor NN Group, dat daarmee uitblinkt in een negatieve beurs. Overigens deed het aandeel het de laatste maanden juist zeer slecht op de beurs, ondanks het hoge en groeiende dividend.

Dat laatste is dan ook een reden voor J.P. Morgan om het advies voor NN Group te verhogen. Volgens de analisten is het groeipotentieel van NN Group prima en zijn de 'capital return prospects', ofwel de dividenden en inkoop van aandelen die naar de belegger kunnen, het beste binnen de sector. J.P. Morgen spreekt van relatief gezien lage risico's (onder meer op basis van de assets/bezittingen van NN) die een dividendgroei de komende jaren ondersteunen kunnen.

aandeel NN grafiek 1 jaar
Het koersdoel van JPMorgan ligt ver boven de huidige koers van NN Group
(klik op grafiek voor grotere versie)

Specifiek mikt J.P. Morgan op een jaarlijkse dividendgroei van 5%, wat zelfs op kan lopen tot 7% als de aandeleninkoop meegerekend wordt. Immers zorgt de inkoop van eigen aandelen voor minder uitstaande aandelen, ofwel de winst (en het dividend) hoeven gedeeld te worden over minder aandeelhouders, waardoor er per aandeel meer overblijft.  De sterke balans van NN moet goed zijn voor meer dan 1 miljard euro per jaar aan dividenden en inkoop van aandelen.

NN Group staat al jaren bekend om het hoge en groeiende dividend, overigens net als sectorgenoot ASR. Over het laatste boekjaar verhoogde NN het dividend met 12%. Desondanks bleef voor NN ver achter op de beurs dit jaar (-13%) met een koers die rond de laatste jaarkoers noteert. Volgens J.P. Morgan kan het aandeel NN Group flink stijgen, want het koersdoel van €47 per aandeel ligt ruim boven het huidige niveau van €33. 

Het aandeel NN noteerde op 6 juni voor het laatst ex-dividend voor een slotdividend van €1,79 bruto per aandeel. Het dividendrendement is nu naar schatting 8,6%.

NN Group is een Nederlandse financiële dienstverlener die actief is op het gebied van verzekeringen en vermogensbeheer voor particuliere en zakelijke klanten met oplossingen op het gebied van levensverzekeringen, pensioenen, beleggingen en hypothekenNN Group werd opgericht in 1845 en is actief in Nederland en verschillende internationale landen, met een sterke aanwezigheid in Europa en Japan. Met al haar werknemers biedt de Groep pensioendiensten, pensioenen, verzekeringen, beleggingen en bankieren aan ongeveer 17 miljoen klanten. NN Group omvat Nationale-Nederlanden, NN, NN Investment Partners, ABN AMRO Insurance, Movir, AZL, BeFrank en OHRA. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN). IN 2015 begon NN Group met het betalen van een dividend aan aandeelhouders.