Ahold betaalt hoogste interim dividend ooit van €0,49 per aandeel in 2023

ahold delhaize interim dividend 2023

Supermarktbedrijf Ahold Delhaize betaalt in 2023 een interim dividend van €0,49 bruto per aandeel. Dat is het hoogste dividend ooit in de geschiedenis van Ahold, dat op 11 augustus 2023 reeds ex-dividend noteerde.

Ahold Delhaize, het internationaal opererende retailconcern dat zich richt op de exploitatie van supermarkten en online verkoop van voedingsmiddelen en aanverwante producten met vooral een sterke aanwezigheid in de Verenigde Staten, Nederland en België, betaalt een interim dividend van €0,49 tegen €0,46 bruto per aandeel vorig jaar. Dat is een stijging van 6,5% en volgt op een dividendgroei van 10,5% in 2022.

De ex-dividend datum voor het interim dividend van Ahold Delhaize was op vrijdag 11 augustus 2023 en na aftrek van 15% Nederlandse dividendbelasting resteert dan nog een netto dividend van €0,4165 per aandeel wat in cash uitgekeerd wordt op 31 augustus 2023. Bij een beurskoers van €30,70 is het dividendrendement van het aandeel Ahold Delhaize 3,5% bruto.

Met een dividend dat nu ruim 10 jaar op rij elk jaar wordt verhoogt kan Ahold buigen over een uitstekende dividendhistorie, zeker voor Nederlandse begrippen. De gemiddelde dividendgroei van het aandeel Ahold Delhaize was de afgelopen vijf jaar liefst 10,9% per jaar, ofwel bijna 67% in totaal over die periode. Op jaarbasis wordt ruim €1 miljard aan dividend uitgekeerd aan aandeelhouders, waarmee Ahold tot de grootste dividendbetalers in Nederland behoort.

In april 2023 ging Ahold nog ex-dividend voor een slotdividend van €0,59 bruto per aandeel, wat ook een nieuw record was. Opgeteld bij het interim dividend voor 2023 geeft dat een geschat dividendrendement van 3,5% bruto bij een beurskoers van €30,67 voor het aandeel Ahold Delhaize. Eerder liet Ahold al weten het dividend verder te willen verhogen de komende jaren.

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. exploiteert supermarkten en andere winkels in Europa en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is Ahold eigenaar van de ketens Stop & Shop New England, Stop & Shop New York Metro, Giant Landover, Giant Carlisle en Peapod. Ook merken zoals Food Lion en Hannaford vallen onder Ahold America. In Nederland is Ahold naast de Albert Heijn supermarkten ook actief met onder meer Gall & Gall en Bol.com.