Dividendkampioen Wolters Kluwer verhoogt interim dividend 2023 met 14,3%

wolters kluwer logo 2023

AEX-aandeel Wolters Kluwer verhoogt ook in 2023 weer flink het dividend met een voorgesteld interim dividend van €0,72 per aandeel. Het dividendrendement van het informatiebedrijf is 1,6% bruto.

Op 2 augustus 2023 kwam Wolters Kluwer met halfjaarcijfers en werd gelijk ook het interim dividend voor 2023 bekend gemaakt. Opnieuw stelt het informatiediensten- en uitgeverijbedrijf niet teleur met een 14,3% hoger interim dividend van €0,72 per aandeel.

Wolters Kluwer is het beste Nederlandse dividendaandeel indien we kijken naar de dividendhistorie, met ruim dertig jaar op rij zonder verlaging en inmiddels al ruim 15 jaar op rij waarin het dividend elk jaar verder wordt verhoogd. Zo ging het dividend over boekjaar 2022 nog met ruim 15% omhoog bij Wolters Kluwer, dat in 2023 een hoogste koers ooit bereikte op de beurs in Amsterdam.

De halfjaarcijfers van vandaag (2 augustus) zetten het aandeel een kleine 2% lager op een koers van €111,25. Het voorgestelde interim dividend van €0,72 bruto per aandeel komt neer op 40% van het totale dividend dat Wolters Kluwer in 2022 uitkeerde. 

De ex-dividend datum is vastgesteld op 29 augustus 2023 en het cash dividend zal worden betaald aan aandeelhouders Wolters Kluwer op 21 september 2023. bij een beurskoers van €111,20 is het dividendrendement van Wolters Kluwer ruim 1,6%. Als we het hogere interim dividend meepakken in onze berekening komt dat dividendrendement nog een stuk hoger uit, zeker als ook het slotdividend over boekjaar 2023 zoals verwacht ook flink wordt verhoogd. Eerder was het ook al bierbrouwer Heineken dat een flinke dividendverhoging bekend maakte voor 2023.

Wolters Kluwer NV levert wereldwijd informatie, software en diensten aan professionals in de juridische, zakelijke, fiscale, boekhoudkundige, financiële, audit-, risico-, compliance- en gezondheidssector. De vier operationele divisies van het bedrijf zijn gebaseerd op strategische klantsegmenten: gezondheid; Belasting & Boekhouding; Bestuur, Risico & Naleving en Wettelijk en regelgevend. De geografische segmenten zijn Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en de rest van de wereld. Het aandeel Wolters Kluwer is opgenomen in de AEX-index.