Dividend aandeel Wolters Kluwer | Historie en ex-dividend datum

logo wolters kluwer dividend nieuws

Het aandeel Wolters Kluwer is recordhouder in Nederland met anno 2022 zestien jaar op rij van dividendverhogingen. Bovendien werd het dividend inmiddels al tientallen jaren nog nooit verlaagd door het software- en informatiebedrijf. Wolters Kluwer betaalt twee keer per jaar een dividend, dat dus elk jaar wordt verhoogd. Bekijk hieronder de dividendhistorie van de afgelopen jaren.

DIVIDENHISTORIE AANDEEL WOLTERS KLUWER

  • 2023: interim dividend €0,72 (+14,3%)
  • 2022: €1,81 per aandeel (+15,3%)
  • 2021: €1,57 per aandeel (+15,4%)
  • 2020: €1,36 per aandeel (+15,3%)
  • 2019: €1,18 per aandeel (+20,4%)
  • 2018: €0,98 per aandeel (+15,3%)
  • 2017: €0,85 per aandeel (+7,6%)

Inmiddels weten we ook al wanneer Wolters Kluwer in 2023 het dividend gaat betalen, want het dividendschema wordt altijd ruim van tevoren aangekondigd. Normaal gesproken is de ex-dividend datum altijd eind april (slotdividend) en eind augustus (interim dividend). Hieronder hebben wij alvast de eerstvolgende én laatste ex-dividend datums op een rijtje gezet voor het aandeel Wolters Kluwer.

EX-DIVIDEND SCHEMA WOLTERS KLUWER

Zodra er nieuws is over het volgende dividend wordt dat altijd gemeld op de nieuwspagina van Wolters Kluwer. De eerstvolgende ex-dividend datum kan ook gemakkelijk worden geraadpleegd via de dividendagenda van dividendnieuws.nl die dagelijks wordt gecontroleerd en bijgewerkt indien er nieuwe informatie beschikbaar is over het dividend van Nederlandse aandelen.

Wolters Kluwer NV levert wereldwijd informatie, software en diensten aan professionals in de juridische, zakelijke, fiscale, boekhoudkundige, financiële, audit-, risico-, compliance- en gezondheidssector. De vier operationele divisies van het bedrijf zijn gebaseerd op strategische klantsegmenten: gezondheid; Belasting & Boekhouding; Bestuur, Risico & Naleving en Wettelijk en regelgevend. De geografische segmenten zijn Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en de rest van de wereld. Het aandeel Wolters Kluwer is opgenomen in de AEX-index.