Sligro Food Group Ex-Dividend op 20 september 2023: €0,30 interim dividend

aandeel sligro logo 2023

Groothandelaar Sligro Food Group betaalt in 2023 opnieuw een interim dividend van €0,30 bruto per aandeel. De ex-dividend datum is 20 september 2023 en bij een koers van €17,62 is het dividendrendement 3,1% bruto.

Sligro Food Group, een beursgenoteerd groothandelsbedrijf dat zich specialiseert in de distributie van voedingsmiddelen aan de horeca en andere foodservice-ondernemingen, hervatte in 2022 het dividend met een interim betaling van €0,30 bruto per aandeel. Dat werd later gevolgd door een slotuitkering van €0,25 bruto, ofwel €0,55 dividend in totaal voor 2022.

In 2023 wordt dat pad hervat met een onveranderd interim dividend van wederom €0,30 bruto per aandeel, dat in cash wordt uitgekeerd aan aandeelhouders Sligro op 2 oktober 2023. De ex-coupon datum voor het dividend is 20 september 2023 en het netto-dividend, na aftrek van 15% Nederlandse dividendbelasting, is 0,255 per aandeel.

Bij een beurskoers van €17,62 is het dividendrendement van het aandeel Sligro Food Group 3,1% bruto. Volgens berekeningen van dividendnieuws.nl keert Sligro momenteel in totaal naar schatting zo'n 24 miljoen euro aan dividend uit aan aandeelhouders op jaarbasis. Sligro hervatte vorig jaar het dividend maar betaalt nog altijd fors minder dan enkele jaren geleden voor de coronapandemie, zo blijkt als we naar de dividendhistorie kijken.

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Sligro Food Group heeft twee segmenten: De Food Retail-activiteiten omvatten ongeveer 130 full-service EMTE-supermarkten, waarvan 30 door zelfstandige retailers; Food Service biedt een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorgservicepunten voor groot- en kleinschalige horeca, etablissementen, vrijetijdsvoorzieningen, grootverbruikers, (bedrijfs)cateraars, tankstations, kleine en middelgrote ondernemingen, kleinere detailhandels en de institutionele markt. De Vennootschap bedient de institutionele markt die handelt onder de naam Van Hoeckel en de andere segmenten van de markt als Sligro. Tot de dochterondernemingen van de Vennootschap behoren CaterTechBV en Bejaco NV, met inbegrip van haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, gezamenlijk bekend als JAVA Foodservice.