Ambitieus Arcadis mikt voor 2026 op dividend pay-out ratio van 30-40%

logo arcadis

Ingenieursbureau Arcadis heeft vandaag ambitieuze doelstellingen gepresenteerd voor de periode 2024 tot 2026 en wil over een paar jaar 30% tot 40% van de winst delen met aandeelhouders in de vorm van dividend.

Het aandeel Arcadis noteert op vrijdag 17 november bijna 2% hoger nadat het Nederlandse bedrijf voorbeurs doelstellingen voor de periode 2024 tot 2026 heeft gepubliceerd. In het Engelstalige persbericht zien we onder meer dan Arcadis een organische omzetgroei van midden- tot hoge enkelcijferige cijfers nastreeft (lees 5 tot 9%) en mikt op een operationele EBITA marge van minstens 12,5% in 2026. Ook interessant is dat Arcadis in 2026 meer dan 40% vrouwen als personeel wil hebben.

Dan het dividend, want daar kijken wij van dividendnieuws.nl natuurlijk met name naar; hierover zegt Arcadis, onder het kopje 'financial targets for 2026' na de bovengenoemde punten dat de doelen inclusief een verbintenis tot een dividenduitkeringsratio van 30% tot 40% van de netto-inkomsten uit bedrijfsactiviteiten en tot behoud van de investment grade-rating, met een beoogde leverage ratio van 1,5-2,5x de nettoschuld / operationele EBITDA zijn.

Al met al een mooie belofte maar wel onder voorbehoud van een aantal zaken, zoals een goede credit rating en een schuldpositie die binnen een bepaalde bandbreedte moet blijven. Met andere woorden, als daar iets misgaat komt ook de gestelde payout-doelstelling in gevaar. 

Arcadis betaalde in mei van 2023 als laatste een 5,7% hoger dividend van €0,74 bruto per aandeel, wat bij een beurskoers van €45 een dividendrendement van bruto 1,7% geeft. Arcadis is één van de vele Nederlandse aandelen waar beleggers slechts 1 keer per jaar dividend ontvangen, met steevast een ex-dividend datum in de maand mei.

Het dividend van dit jaar (over boekjaar 2022) van Arcadis was wel het hoogste ooit in de geschiedenis van het in Amsterdam gevestigde bedrijf. Echter passeerde Arcadis wel het dividend in 2020 ten tijde van de coronapandemie, wat in 2022 weer werd goedgemaakt met de uitkering van twee dividenden (€0,70 regulier en 'inhaal' dividend van €0,60). Eerder werd het dividend in 2021 weer hervat.

Arcadis NV is wereldwijd actief op het gebied van consultancy, ontwerp, engineering en management op het gebied van infrastructuur, water, milieu en gebouwen. De segmenten van het bedrijf omvatten Noord- en Zuid-Amerika; Europa en Midden-Oosten; Asia Pacific en CallisonRTKL. De bedrijfsonderdelen omvatten infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Arcadis heeft sinds 1995 een beursnotering in Amsterdam, waar zich ook het hoofdkantoor bevindt. Het aandeel is opgenomen in de AMX-index en kan gekocht worden door beleggers onder ISIN-code NL0006237562.