Shell kondigt dividend Q3 in euro's aan | €0,3070 per aandeel

Shell betaalt €0,3070 dividend voor Q3 van 2023
Shell ging op 16 november 2023 ex-dividend voor $0,331, ofwel €0,3070 per aandeel.

Aandeelhouders Shell ontvangen een dividend van €0,3070 per aandeel met betaaldatum 20 december 2023. Dit is het laatste dividend van het jaar; het dividendrendement van Shell is precies 4%.
Zoals bekend betaalt Shell een kwartaaldividend dat in dollars wordt vastgesteld. Op een later tijdstip volgt dan altijd de uitbetaling in euro's en/of ponden aan Nederlandse beleggers. We wisten reeds dat het kwartaaldividend van Shell $0,331 per aandeel was voor het derde kwartaal. Dividenden in euro's en Britse ponden, betaalbaar in contanten, zijn omgezet van Amerikaanse dollars op basis van een gemiddelde marktwisselkoers over de drie handelsdagen van 6 december tot 8 december 2023. Dit dividend zal op 20 december 2023 betaalbaar zijn aan de leden wier leden namen stonden op 17 november 2023 in het ledenregister.

Vandaag, op 11 december 2023, heeft Shell ook de bedragen in euro's en Britse ponden bekend gemaakt. In euro's zal €0,3070 per aandeel worden uitgekeerd op 20 december, terwijl beleggers in de Britse stukken (notering in Londen) een dividend van 26,31 pence zullen ontvangen. 

In het persbericht van Shell PLC lezen we verder nog dat personen die hun gewone aandelen houden via Euroclear Nederland hun dividenden ontvangen in euro's tegen de eurokoers per gewoon aandeel zoals hierboven weergegeven. Behoudens geldige andersluidende keuze zullen aandeelhouders (zowel in gecertificeerde als in niet-gecertificeerde vorm (CREST-leden)) en personen die hun aandelen houden via de Shell Corporate Nominee hun dividenden ontvangen in Britse ponden, tegen de koers van het Britse pond per gewoon aandeel zoals hierboven weergegeven.

Shell zal op 15 februari 2024 weer ex-dividend gaan en maakte eerder al het complete dividendschema voor 2024 bekend. Bij een beurskoers van €29,84 is het geschatte dividendrendement van het aandeel Shell nu precies 4,0% bruto.

Shell PLC, voorheen bekend als Royal Dutch Shell (Koninklijke Olie) houdt zich internationaal bezig met de exploratie, productie, raffinage en marketing van olie en aardgas, en de productie en marketing van chemicaliën. De activiteiten omvatten Upstream, Integrated Gas, Renewables and Energy Solutions en Downstream. De Upstream-organisatie beheert de exploratie en winning van ruwe olie, aardgas en aardgasvloeistoffen. Shell's Integrated Gas-organisatie beheert haar activiteiten op het gebied van vloeibaar aardgas en de productie van gas-to-liquids brandstoffen en andere producten. Hernieuwbare energie en energieoplossingen omvatten waterstof, stroom uit hernieuwbare en koolstofarme bronnen zoals wind, zon en aardgas. De Downstream-organisatie beheert verschillende chemische en productactiviteiten als onderdeel van een geïntegreerde waardeketen die ruwe olie en andere grondstoffen verhandelt en raffineert tot een reeks producten die over de hele wereld worden vervoerd en op de markt gebracht. Shell heeft zijn hoofdzetel in Londen, maar kan ook gekocht worden op Euronext Amsterdam waar het aandeel een notering heeft met ISIN-code GB00BP6MXD84. Het dividend wordt door Shell per kwartaal uitgekeerd.