Analist voorspelt winstexplosie voor aandeel ASML in 2025

ASML krijgt hoger koersdoel en advies van Bernstein
Bernstein verhoogt het advies en koersdoel voor ASML.

Het aandeel ASML krijgt een adviesverhoging van market perform naar outperform van de analisten van Bernstein, die het koersdoel voor het Nederlandse semiconductorbedrijf verhogen naar €800.

De analisten van Bernstein gaan dus van het equivalent van 'houden' naar 'kopen' voor het grootste Nederlandse bedrijf qua beurswaarde, vooral vanwege een verwachte winstexplosie in 2025. Volgens Bernstein is al het goede nieuws voor het lopende jaar 2024 nu wel ingeprijsd, maar komt er nog veel meer volgend jaar voor ASML, dat volgens de analisten aantrekkelijk gewaardeerd wordt vergeleken met sectorgenoten.

Bernstein spreekt van een verwacht sterk herstel voor de winst van ASML in 2025, met een voorziene groei van 45%, volgend op een vlakke winstontwikkeling in 2024. Zoals bekend heeft ASML weinig echte concurrentie en ook Bernstein ziet weinig risico van uitdagers uit China. 

Het koersdoel voor ASML wordt flink verhoogd van $664 naar $869, dat is natuurlijk wel voor de Amerikaanse notering in New York. Voor de notering in Amsterdam gaat het koersdoel van €630 naar €800.

Op woensdag 24 januari komt ASML met kwartaal- en jaarcijfers en dan zal ook het volgende kwartaal dividend weer aangekondigd worden. ASML heeft nu een dividendrendement van 0,9%. Vorige week nog waren de analisten van Goldman Sachs heel enthousiast over sectorgenoot BESI.