De hoogste dividendrendementen in Nederland voor 2024

hoog dividend aandelen nederland voor 2024

We bekijken de Nederlandse aandelen met het hoogste dividendrendement eind 2023. Bekijk de top-23 dividenden voor het nieuwe beursjaar met een hoofdrol voor vastgoedaandelen en financiële bedrijven die allemaal een dividend van minstens 5% betalen.

Na een uiteindelijk succesvol beursjaar 2023 leggen we de focus op het nieuwe jaar en bekijken we de aandelen met het hoogste dividendrendement. Op dit moment zijn er meer dan 25 aandelen met notering in Amsterdam die een hoog dividend van 5% of meer hebben.

hoogste dividendrendement Nederland 2024
NSI heeft het hoogste dividendrendement eind 2023

De bovenstaande lijst toont de Nederlandse aandelen die eind 2023 het hoogste dividendrendement op papier hadden. Het gaat nadrukkelijk wel om rendementen op basis van vorig jaar reeds uitgekeerde dividenden. Een garantie voor de toekomst is dat natuurlijk niet, ofwel, als het dividend dit jaar flink wordt verlaagd, dan is het dividendrendement uiteraard ook lager.

Hoe dan ook, de bovenstaande lijst geeft een prima beeld van de aandelen die het hoogste dividend betalen in Nederland per eind 2023. In dit lijstje ontbreekt overigens alleen nog OCI, de kunstmestfabrikant die op papier zo'n 16,6% dividendrendement biedt aan aandeelhouders. De lijst bestaat bijna volledig uit banken, verzekeraars en vastgoedfondsen. 

Zo heeft vastgoedonderneming NSI op papier een dividendrendement van 9,8% bruto en volgt ABN Amro op de tweede plek met een dividendrendement van naar schatting 9,5% eind 2023. Ook aandelen als Aegon, Signify en Randstad hebben een hoog dividendrendement van precies 5,0%.