Wereldhave verhoogt dividend in 2024 voor derde jaar op rij

logo wereldhave

Vastgoedbedrijf Wereldhave NV heeft aangekondigd dat het dividend voor het boekjaar 2024 zal worden verhoogd van €1,16 naar €1,20 per aandeel. Het dividendrendement blijft zeer hoog.

Het betreft de derde opeenvolgende stijging van het dividend voor aandeelhouders Wereldhave. Bij de huidige koers van €13,31 per aandeel, vertegenwoordigt deze verhoging een dividendrendement van 9,1%. Vorig jaar verhoogde Wereldhave het dividend al met 5,5% naar €1,16.

De ex-dividend datum voor deze uitkering is vastgesteld op 26 april 2024. Dit betekent dat beleggers die op of na deze datum aandelen kopen, geen recht hebben op het dividend voor het huidige boekjaar. Het dividend van Wereldhave wordt na aftrek van 15% dividendbelasting in cash uitgekeerd op 3 mei 2024.

dividendhistorie wereldhave
De dividendhistorie van Wereldhave ziet er niet heel sterk uit

De beslissing van Wereldhave om het dividend te verhogen, onderstreept mogelijk het vertrouwen van het bedrijf in zijn financiële prestaties en toekomstperspectieven. Het bedrijf heeft sinds het hervatten van de dividenduitkeringen voor boekjaar 2020 een gestage groei laten zien in zijn dividendbetalingen.

Naar schatting zal Wereldhave jaarlijks ongeveer €48 miljoen aan dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders, gebaseerd op de huidige aangekondigde dividendverhoging. Deze consistente dividenduitkeringen kunnen aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele inkomsten uit hun investeringen in vastgoedbedrijven. Echter is een hoog dividend nooit een garantie; Wereldhave betaalde in 2020 helemaal geen dividend en keert nog altijd veel minder uit dan een paar jaar geleden.

Interessant detail is verder ook dat het in Brussel genoteerde Wereldhave Belgium, waarin Wereldhave de grootste aandeelhouder is, juist een iets lager dividend over 2023 aankondigde.

Wereldhave richt zich met name op winkelcentra in Nederland, België en Frankrijk met als grootste huurders Ahold Delhaize, C&A, A.S. Watson Group, Hema, Jumbo en Carrefour. Ook heeft het bedrijf kantoorvastgoed en is het actief op het gebied van (ontwikkeling van) residentieel vastgoed in de Benelux. Wereldhave begin in 2021 weer met het betalen van een dividend aan aandeelhouders. Het aandeel staat genoteerd aan Euronext Amsterdam met ISIN-code NL0000289213. Sinds 2021 betaalt Wereldhave weer dividend aan beleggers.