TKH Group kondigt kleine dividendverhoging aan in 2024

Aandeelhouders TKH Group kunnen een 3% hoger dividend van €1,70 bruto per aandeel verwachten over boekjaar 2023. Het dividendrendement blijft hoog met 4,4%.

TKH, het technologiebedrijf dat onder meer machines maakt voor de de productie van banden, wil een record dividend van €1,70 bruto per aandeel uitkeren over boekjaar 2023. Dat is een kleine verhoging van precies 3 procent ten opzichte van vorig jaar toen TKH nog een dividend van €1,65 bruto betaalde.

Het dividend van €1,70 is het hoogste dat TKH ooit heeft uitgekeerd aan aandeelhouders en geeft bij een beurskoers van €37,88 een dividendrendement van 4,4% bruto. De ex-dividend datum is 9 mei 2024 en na aftrek van 15% Nederlandse dividendbelasting resteert een netto uitkering van €1,445 per aandeel die op de rekening van beleggers wordt bijgeschreven op 14 mei 2024.

dividendhistorie aandeel TKH
TKH verhoogt het dividend bijna elk jaar verder

Volgens onze berekeningen betaalt TKH Group op jaarbasis nu naar schatting zo'n 69 miljoen euro dividend per in totaal. Het dividend van TKH gaat niet elk jaar omhoog, maar groeit over langere periodes wel altijd, met de laatste vijf jaar een gemiddelde jaarlijkse verhoging van 7,4%, wat natuurlijk helemaal niet slechts is voor een aandeel met een dividendrendement van meer dan 4%.

Technologiebedrijf TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solution gebaseerd op vier kerntechnologieën. De vier TKH kerntechnologieën -vision & security, communicatie, connectivity en productiesystemen- worden met elkaar verbonden tot totaalsystemen en totaaloplossingen in de drie Solutions-segmenten. TKH streeft hierbij een vergaande synergie en samenwerking na tussen haar bedrijfsonderdelen.