Nederlandse Aandelen Ex-Dividend: Belangrijke Data in April en Mei 2024

belangrijke ex-dividend datums 2024
We bekijken vier dagen in 2024 waarom zeer veel aandelen ex-dividend gaan

In de wereld van beleggen zijn dividenduitkeringen een cruciale factor voor investeerders die op zoek zijn naar stabiele rendementen op hun portefeuilles. In Amsterdam, een belangrijk financieel centrum, zijn de datums waarop aandelen ex-dividend noteren van bijzonder belang voor beleggers die hun rendement willen maximaliseren. Met diverse Nederlandse aandelen die de komende dagen ex-dividend gaan, biedt de markt een schat aan kansen voor wie op zoek is naar dividendinkomsten. Laten we eens kijken naar de recente ontwikkelingen en belangrijke data in de Nederlandse dividendkalender, samen met enkele hoogrenderende aandelen die beleggers in overweging kunnen nemen.

Op 26 april 2024, noteerden vier prominente Nederlandse aandelen ex-dividend in Amsterdam. ABN Amro Bank, Koninklijke Vopak, ASML Holding en Wereldhave waren onder hen.

Maandag 29 april wordt een cruciale dag voor dividendbeleggers, met niet minder dan zeven Nederlandse aandelen die ex-dividend gaan. Deze omvatten Akzo Nobel, Heineken, BE Semiconductor Industries, Fugro, Vastned Retail, Heineken Holding en Ctp.

In mei zijn de data van 10 mei en 16 mei van belang, waar respectievelijk vier en zeven aandelen ex-dividend noteren. Op 10 mei zijn dat Aperam, AMG, Wolters Kluwer en Arcadis en op 16 mei zijn dat Aedifica, Signify, Unilever, Shell, IMCD en Pershing Square.

Voor een gedetailleerd overzicht van alle aandelen en hun bijbehorende dividenddata, raadpleegt u de dividendkalender.

Hieronder vindt u de topdividendrendementen voor Amsterdam per 26 april 2024:

  • ABN Amro Bank: 9,5% (ex-dividend 26 april 2024)
  • NSI: 8,9% (23 april 2024)
  • Wereldhave: 8,5% (26 april 2024)
  • Vastned Retail: 8,4% (29 april 2024)

ABN Amro Bank biedt financiële dienstverlening, terwijl Koninklijke Vopak zich toelegt op de opslag en distributie van chemicaliën en olieproducten. ASML Holding is gespecialiseerd in het ontwerp en de fabricage van geavanceerde lithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie. Wereldhave richt zich op vastgoedbeheer, met een focus op winkelcentra. Deze inzichten helpen investeerders bij het nemen van weloverwogen beslissingen over hun dividendportefeuilles.

Het dividendrendement van deze aandelen biedt beleggers inzicht in potentiële rendementen op basis van hun investeringen. Let er wel op dat de dividendrendementen gebaseerd zijn op laatst bekende dividenden en dus geen garantie bieden voor toekomstige dividenden.