Exor kondigt dividend van 100 miljoen euro aan voor 2023

exor logo 2024

Investeringsmaatschappij Exor wil 100 miljoen euro dividend uitkeren in 2024, wat gelijk is aan €0,46 per aandeel. 

Exor, het beursgenoteerde bedrijf met Italiaanse roots, is belegger in bedrijven zoals Stellantis (auto's), CNH Industrial (traktoren), Philips, Ferrari, voetbalclub Juventus en vrachtwagenmaker Iveco Group. 

Exor, dat in december 2016 naar de beurs ging in Amsterdam, betaalde in 2023 een allereerste dividend van €0,44 per aandeel. Nu dus volgt een verhoging van 4,5% naar €0,46 per aandeel. Dat geeft een dividendrendement van 0,5% bij een beurskoers van €101,50 voor het aandeel Exor.


De ex-dividend datum is 30 mei 2024 en Exor betaalt, na aftrek van 15% Nederlandse dividendbelasting, een netto dividend van €0,391 per aandeel. De betaaldatum is 3 juni 2024. Zoals eerder aangegeven gaat het in totaal om een uitkering van 100 miljoen euro.

Exor NV is een investeringsmaatschappij gevestigd in Nederland en opgericht door de familie Agnelli uit Italië. Het investeert in bedrijven uit verschillende sectoren, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten. Het heeft belangen in PartnerRe, een herverzekeringsmaatschappij; Fiat Chrysler Automobiles (FCA), een ontwerper, ontwikkelaar en producent van personenauto's, lichte bedrijfsvoertuigen, componenten en productiesystemen; CNH Industrial, een producent van landbouw- en bouwapparatuur, vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen, bussen en speciale voertuigen, evenals aandrijflijntoepassingen; Ferrari, een fabrikant van personenauto's en sportwagens; The Economist, een tijdschrift met focus op internationaal nieuws, politiek, zaken, financiën, wetenschap en technologie, en Juventus, een sportclub. FCA, CNH Industrial, Ferrari, PartnerRe en Juventus Football Club, samen met Holdings System, vormen de zes operationele segmenten van het bedrijf.