Investeerder Exor op 30 mei 2024 ex-dividend voor 46 cent

exor dividend 2024

De investeringsholding Exor betaalt in 2024 een dividend van €0,46 per aandeel. De ex-dividend datum is 30 mei en het dividendrendement van Exor is 0,4%.

Na een dividend van €0,44 in 2023, wat het eerste dividend ooit was sinds de beursnotering van Exor, volgt dit jaar een 2 cent hoger dividend van €0,46 bruto per aandeel. Wie dat dividend wil incasseren van het bedrijf met belangen in onder meer Ferrari, Philips en Juventus, zal in ieder geval voor de ex-dividend datum van 30 mei 2024 een positie moeten hebben.

Het dividendrendement blijft wel laag voor Exor met 0,4% bij een beurskoers van €103. Het cash dividend van €0,391 zal betaald worden aan beleggers op 3 juni 2024. Met een beurswaarde van €22,9 miljard is Exor één van de grootste beursgenoteerde bedrijven in Amsterdam. Dit jaar stijgt het aandeel 14% tot vlakbij de hoogste koers ooit. Grootste aandeelhouder is Giovanni Agnelli via zijn gelijknamige BV. Exor kondigde eerder al aan voor 100 miljoen euro aan dividend te willen betalen, wat dus in de praktijk neerkomt op 46 cent per aandeel.

Exor NV is een investeringsmaatschappij gevestigd in Nederland en opgericht door de familie Agnelli uit Italië. Het investeert in bedrijven uit verschillende sectoren, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten. Het heeft belangen in PartnerRe, een herverzekeringsmaatschappij; Fiat Chrysler Automobiles (FCA), een ontwerper, ontwikkelaar en producent van personenauto's, lichte bedrijfsvoertuigen, componenten en productiesystemen; CNH Industrial, een producent van landbouw- en bouwapparatuur,  vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen, bussen en speciale voertuigen, evenals aandrijflijntoepassingen; Ferrari, een fabrikant van personenauto's en sportwagens; The Economist, een tijdschrift met focus op internationaal nieuws, politiek, zaken, financiën, wetenschap en technologie, en Juventus, een sportclub. FCA, CNH Industrial, Ferrari, PartnerRe en Juventus Football Club, samen met Holdings System, vormen de zes operationele segmenten van het bedrijf.