JDE Peets en Holland Colours gaan ex-dividend in juli 2024


In juli 2024 staan er twee belangrijke ex-dividend datums op de agenda voor Nederlandse beleggers: JDE Peets op 8 juli en Holland Colours op 15 juli. Dit biedt een interessante gelegenheid voor beleggers die geïnteresseerd zijn in dividendinkomsten.

Het dividendseizoen 2024 zit er inmiddels al lang weer op aangezien de meeste aandelen in de maanden april mei en juni ex-dividend gaan in Nederland. Toch zijn er nog een paar aandelen die deze maand, in juli, ex-dividend zullen noteren. Om precies te zijn gaat het om slechts twee aandelen.

JDE Peets

JDE Peets, een toonaangevende speler in de koffie- en theemarkt, is bekend om zijn uitgebreide assortiment aan koffie- en theemerken. Het bedrijf heeft een sterke internationale aanwezigheid en streeft ernaar de favoriete koffie- en theepartner te zijn voor consumenten overal ter wereld. Op 8 juli 2024 gaat JDE Peets ex-dividend, waarbij het een halfjaarlijkse uitkering van €0,35 per aandeel biedt. Bij een koers van €18,60 komt het dividendrendement daarmee uit op 3,8%. Eerder schreven wij al dat het aandeel JDE Peet's al jaren niets doet op de beurs, wat samengaat met een dividend dat telkens gelijk blijft.

Holland Colours

Holland Colours, actief in de productie van kleurstoffen en pigmenten, richt zich op diverse markten, waaronder bouwmaterialen, kunststoffen en coatings. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve oplossingen en sterke klantrelaties. Op 15 juli 2024 gaat Holland Colours ex-dividend. Dit jaar keert het bedrijf een jaarlijks dividend van €3,01 per aandeel uit. Met een huidige koers van €98 resulteert dit in een dividendrendement van 3,1%. Let er wel op dat Holland Colours het dividend nu twee jaar op rij verlaagt.

Voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele inkomstenstromen, kunnen deze dividenduitkeringen van JDE Peets en Holland Colours een interessante toevoeging aan hun portefeuille zijn. Beide bedrijven hebben een solide reputatie binnen hun respectieve industrieën en blijven een consistente prestatie tonen op de aandelenmarkt.

Met de ex-dividend datums snel naderend, kunnen beleggers deze datums in de gaten houden om hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen. Bekijk hier de complete dividendagenda 2024 voor de Nederlandse beurs.