Dividend aandeel DSM-Firmenich | Historie en ex-dividend datum

aandeel DSM dividendhistorie

DSM-Firmenich, voorheen Koninklijke DSM, betaalde altijd een halfjaarlijks dividend met betalingen in augustus (interim dividend) en juni (slotdividend) van elk jaar. Wat betreft dividendhistorie behoorde DSM al jaren tot de buitencategorie in Nederland met periodieke verhogingen en al decennia op rij nog nooit een dividendverlaging. Na de fusie met het Zwitserse Firmenich zal DSM nog één dividend per jaar betalen en bovendien verandert ook het dividendbeleid. Bekijk hieronder het dividend van DSM-Firmenich over de laatste jaren.

DIVIDEND AANDEEL DSM-Firmenich PER JAAR

  • 2023: €2,50 per aandeel
  • 2022: €2,53 interim dividend 
  • 2021: €2,50 per aandeel (+4,2%)
  • 2020: €2,40 per aandeel (+0,0%)
  • 2019: €2,40 per aandeel (+9,1%)
  • 2018: €2,20 per aandeel (+18,9%)
  • 2017: €1,85 per aandeel (+5,7%)

DSM biedt een relatief laag dividendrendement maar dat zien we wel vaker bij mooie dividendgroeiers met een sterke historie. Voor DSM is een progressief dividendbeleid de basis. Het dividend van DSM werd voorheen altijd ook als stockdividend aangeboden. 

EX-DIVIDEND AGENDA DSM-FIRMENICH

  • 3 juli 2023: €1,60 (speciaal dividend, eerste uitkering sinds fusie)
  • 4 augustus 2022: €0,93 (interim)
  • 12 mei 2022: €1,70 (slotdividend 2021)

In 2022 zien we voor het interim dividend enkel een cash dividend, wat mogelijk te maken heeft met de aanstaande fusie met Firmenich. Het laatste nieuws over het dividend van DSM leest u hier en via de dividendkalender van dividendnieuws.nl blijft u op de hoogte van de eerstvolgende ex-dividend datum.

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. De divisies van DSM zijn Nutrition, Performance Materials, Innovation Center en Corporate Activities. Nutrition bestaat uit DSM Nutritional Products en DSM Food Specialties. Performance Materials bestaat uit DSM Engineering Plastics, DSM Dyneema en DSM Resins and Functional Materials. DSM's Innovation Center staat voor innovatie binnen DSM, en biedt tevens ondersteuning aan de overige divisies. Corporate Activities omvat verschillende holdings en corporate overheadkosten en bestaat onder meer uit Sitech Services. DSM is wereldwijd actief met producten zoals voeding en voedingssupplementen, oplossingen voor persoonlijke verzorging, diervoeders, medische apparatuur, auto's, verf, elektrische en elektronische apparaten, levensbescherming, alternatieve energie en biobased materialen. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam met ISIN NL0000009827. Het AEX-aandeel voert een progressief dividendbeleid. Ook staat het thema duurzaamheid zeer hoog in het vaandel van het in Heerlen gevestigde Nederlandse bedrijf. In 2022 werd de fusie met het Zwitserse Firmenich aangekondigd.