Akzo Nobel betaalt €0,41 interim dividend in 2019

Verf- en coatingsbedrijf AkzoNobel, opgenomen in de AEX-index, zal een hoger interim dividend van 41 eurocent per aandeel uitkeren in 2019.

Vorig jaar betaalde Akzo namelijk nog een interim dividend van €0,37 per aandeel, wat een flinke daling was ten opzichte van 2017. Wel werd er dit jaar twee keer een speciaal (extra) dividend uitgekeerd in verband met afgesplitste activiteiten.


Het eerstvolgende interim dividend van €0,41 per aandeel werd door Akzo aangekondigd bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers vandaag. De ex-dividend datum is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk binnen enkele dagen (25 oktober?) al zijn, net als vorig jaar. Toen werd het dividend op 17 oktober aangekondigd, met een ex-dividend datum van 19 oktober.

Bij een beurskoers van €83,23 biedt het aandeel Akzo Nobel een geschat dividendrendement van 2,3%. Op de beurs in Amsterdam is Akzo in 2019 goed voor een rendement van ruim 26%, waarmee beter wordt gedaan dan de AEX-index.

Akzo Nobel is een producent van verf en coatings, bekend van merken als Flexa, International, Sikkens en Interpon. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 150 landen.