ABN Amro schrapt slotdividend 2019 vanwege coronavirus

Aandeel ABN Amro slotdividend 2019 geschraptOok ABN Amro zal in 2020 geen dividend meer uitkeren. Vandaag kondigden verschillende Europese banken aan het dividend te staken in reactie op een verzoek van de ECB.

Aandeelhouders ABN Amro hadden toch al weinig geluk op het gebied van dividend, met een uitkering die over boekjaar bijna 12% daalde. Nu dus zal ABN helemaal geen slotdividend uitkeren vanwege de cononacrisis. In februari kondigde ABN nog aan een lager slotdividend van €0,68 per aandeel te willen uitkeren in 2020. Dat dividend zal nu dus worden geschrapt.


ABN Amro kondigde vandaag aan het dividend tot tenminste oktober op te schorten, in lijn met het verzoek van de Europese Centrale Bank dit weekend. Veel banken reageren vandaag met het schrappen van het dividend, waaronder ook ING en het Belgische KBC.

Het dividend wordt op verzoek van de ECB tot ten minste 1 oktober gestaakt om de financiële positie te versterken. In oktober zal worden beslist over het eventueel weer hervatten van een dividenduitkering. ABN zou op 24 april 2020 ex-dividend noteren. Dat gaat nu dus niet door.

De afgelopen dagen schrapten veel Nederlandse aandelen hun dividend, waaronder Randstad, Unibail, ING, Accell en Signify. Bekijk hier het overzicht van alle dividendverlagingen in Nederland tot dusverre.

LEES OOK: ING schrapt dividend in 2020 vanwege coronavirus

ABN Amro Bank NV biedt verschillende bank- en financiële diensten, waaronder betalingen, sparen, beleggen, leningen, hypotheken en verzekeringen. De bank bedient zowel particuliere als zakelijke klanten. Het aandeel ABN heeft sinds eind 2015 opnieuw een beursnotering en betaalt sinds 2016 een dividend aan beleggers.