TKH Group verhoogt dividend in 2020 met 7%

TKH Group dividend 2019Midkapper TKH Group NV zal over het boekjaar 2019 wederom een hoger dividend van €1,50 per aaandeel uitkeren. Door de flinke koersdaling op de beurs in Amsterdam dit jaar is het dividendrendement nu bijna 4%.

Een jaar geleden keerde technologiebedrijf TKH nog een dividend van €1,40 per aandeel uit aan zijn trouwe aandeelhouders, die opnieuw beloond worden met een hogere betaling. Dit jaar betekent de 1,50 euro per aandeel een verhoging van 7,1 procent.


"Aan de Algemene Vergadering zal worden voorgesteld een dividend van € 1,50 uit  te  keren  per (certificaat van) aandeel (2018: € 1,40). Op basis van de uitstaande aandelen ultimo 2019 bedraagt de  pay  out-ratio  respectievelijk  59,8%  van  de  nettowinst  voor  amortisatie  en  eenmalige  baten  en lasten   toerekenbaar   aan   aandeelhouders   en   55,2%   van   de   nettowinst   toerekenbaar   aan aandeelhouders. Voorgesteld  wordt  om het dividend  in contanten  ten laste van  de reserves uit te keren. De betaalbaarstelling van het dividend vindt plaats op 15 mei 2020." bron: persbericht TKH

De ex-dividend datum is. zoals in het persbericht hierboven te lezen is, vastgesteld op 11 mei 2020 en TKH zal het dividend op 15 mei 2020 betaalbaar stellen. Bij een beurskoers van €38,66 is het geschatte dividendrendement 3,9%.

Het aandeel TKH is in 2020 een grote daler in Amsterdam met een koersverlies van ruim 22%. Er zijn volgens onze informatie nu zes analisten die TKH volgen met een gemiddelde aanbeveling 'kopen'. Analisten zeggen 4 keer 'strong buy', 1 keer 'buy' en ook 1 keer 'hold'.


LEES OOK: Boskalis keert stabiel dividend €0,50 per aandeel uit in 2020

TKH heeft het dividend nu drie jaar op rij verhoogd met een gemiddelde groei van ruim 8% per jaar over de laatste vijf jaar. Toch was er de laatste tien jaar ook één keer een dividendverlaging. Over boekjaar 2012 ging het dividend met ruim 13% omlaag en ook tijdens de financiële crisis in 2009 voerde TKH een flinke dividendverlaging van 24% door.

Technologiebedrijf TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solution gebaseerd op vier kerntechnologieën. De vier TKH kerntechnologieën -vision & security, communicatie, connectivity en productiesystemen- worden met elkaar verbonden tot totaalsystemen en totaaloplossingen in de drie Solutions-segmenten. TKH streeft hierbij een vergaande synergie en samenwerking na tussen haar bedrijfsonderdelen.