Boskalis trekt dividendvoorstel 2019 in vanwege corona

Boskalis dividend boekjaar 2019 geschraptOok Boskalis zal in 2020 geen dividend uitkeren vanwege de COVID-19 pandemie.

In een persbericht komt Boskalis met een update omtrent het coronavirus. Daarin wordt medegedeeld dat aandeelhouders in 2020 geen dividend zullen ontvangen.

Gegeven deze onzekerheden en om de sterke financiële positie zo veel mogelijk te waarborgen heeft Boskalis besloten geen dividendvoorstel voor het financiële jaar 2019 voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) te agenderen en om zijn aandeleninkoopprogramma vanaf volgende week op te schorten.


Begin maart kondigde de baggeraar nog aan een vlak dividend van €0,50 per aandeel uit te willen keren over boekjaar 2019. De ex-dividend datum was vastgesteld op 15 mei 2020. Dat zal nu dus niet doorgaan.

Beleggers in het aandeel Boskalis hebben de laatste jaren toch al weinig geluk wat betreft dividend. Vorig jaar werd het dividend gehalveerd en ook over boekjaar 2016 was er een forse verlaging van €1,60 naar €1,00 per aandeel.

LEES OOK: BAM Groep schrapt dividend in 2020 vanwege corona

De afgelopen weken verlaagden veel Nederlandse aandelen hun dividend. Bekijk hier het overzicht van alle dividendverlagingen en geschrapte dividenden tot dusverre.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s. Met kernactiviteiten zoals kust- en oeverbescherming en landaanwinning kan Boskalis adaptieve en mitigerende oplossingen aanbieden ter bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme weersomstandigheden en de stijging van de zeespiegel, evenals oplossingen voor de toenemende behoefte aan ruimte in kust- en deltagebieden over de hele wereld. De onderneming faciliteert de ontwikkeling van offshore energie-infrastructuur, waaronder duurzame windenergie. Tevens is Boskalis actief in de aanleg en het onderhoud van havens, waterwegen, toegangskanalen en civiele infrastructuur waarmee bijgedragen wordt aan het faciliteren van handelsstromen en de sociaal-economische ontwikkeling van een regio. Boskalis is tevens een internationaal expert op het gebied van scheepsbergingen en heeft meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Keppel Smit Towage en Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van ruim 700 schepen en vaartuigen en 9.600 medewerkers, inclusief deelnemingen, is de onderneming wereldwijd actief met Creating New Horizons.