Ex-dividend overzicht Nederland van 14 tot 21 mei 2020

Aandelen in Nederland die in mei 2020 ex-dividend noteren
Veel Nederlandse aandelen gingen inmiddels ex-dividend in 2020, met vooral in de maanden april en mei een flinke piek. We kijken welke aandelen er de komende dagen nog gaan uitkeren.

Wie in Nederlandse aandelen belegt voor het dividend heeft inmiddels het grootste deel van de buit wel binnen dit jaar, want verreweg de meeste AEX, AMX en ASCX aandelen noteerden reeds ex-dividend. Zo was het deze week nog de beurt aan AEX-fonds DSM, dat op dinsdag 12 mei ex-dividend noteerde voor een slotdividend van €1,63 per aandeel. Ook TKH noteerde deze week ex-dividend, voorafgegaan door onder meer AMG en BESI eerder deze maand.

AANDELEN EX-DIVIDEND TUSSEN 14 MEI EN 21 MEI 2020
Daarmee zijn we nog niet klaar want de komende dagen zullen voorlopig de laatste aandelen in Nederland ex-dividend noteren. Met name donderdag 14 mei is het een drukke dividenddag als onder meer Fagron, Unilever en Shell ex-dividend gaan. Van dit drietal verlaagden Fagron en Shell het dividend recent nog. Unilever keert al jarenlang een stabiel tot hoger dividend uit aan zijn aandeelhouders en heeft het dividend in tegenstelling tot veel andere beursgenoteerde bedrijven niet neerwaarts bijgesteld in verband met het coronavirus.

LEES OOK: SHELL VERLAAGT DIVIDEND MET 66% IN 2020

Volgende week, op 20 mei is het de beurt aan beurslieveling ASM International, dat ex-dividend zal noteren voor in totaal €2,00 per aandeel. Naast een regulier slotdividend van 50 cent betaalt het halfgeleiderbedrijf ook een speciaal dividend van €1,50 per aandeel aan de aandeelhouders. Het geschatte rendement voor het aandeel ASMI is met 1,4% aan de lage kant.

Ook ex-dividend op 20 mei noteert beursuitbater Euronext voor een bedrag van €1,59 per aandeel. Euronext keert slechts één keer per jaar dividend uit en biedt momenteel een dividendrendement van 1,9%.


Tot slot noteren nog twee minder bekende aandelen ex-dividend in mei: Pershing Square Holdings Ltd en Volta Finance. Beiden aandelen gaan op 21 mei ex-dividend. Daarna is het wachten tot juni voor beleggers alvorens het volgende aandeel ex-dividend noteert. Op 1 juni is dat Hunter Douglas, het bedrijf achter merken als Luxaflex. Hunter Douglas betaalt €2,10 per aandeel, wat een geschat dividendrendement geeft van 5,1% bij een beurskoers van €41. Het aandeel daalt dit jaar 30%. Hunter Douglas keert dit jaar vijf procent meer dividend uit.