Ex-dividend overzicht aandelen Nederland mei 2020

AAndelen Nederland die ex-dividend gaan in 2020
In mei 2020 gaan weer veel aandelen in Nederland ex-dividend © dividendnieuws.nl
In de maand mei 2020 zullen verreweg de meeste aandelen in Nederland ex-dividend noteren.

Eén van de eerste aandelen die ex-dividend noteert is op 5 mei semiconductorspecialist BESI. In de week van 11 mei barst het vuurwerk echt los op het gebied van dividend in Amsterdam.

De maand mei is elk jaar weer de belangrijkste maand voor dividendbeleggers in Nederland, want dan gaat het grootste deel van de aandelen genoteerd aan Euronext Amsterdam ex-dividend. Vandaag is het al de beurs aan het Belgische logistiek vastgoedbedrijf WDP, dat €0,74 bruto per aandeel uitkeert.

Morgen, op 5 mei, volgt nog een grote naam want dan gaat BESI (BE Semiconductor Industries) ex-dividend voor €1,01 per aandeel. Dit jaar verlaagt BESI het dividend met bijna 40% ten opzichte van boekjaar 2018. Bij de huidige beurskoers van €35,27 geeft dat een dividendrendement van 2,7%. Een ander aandeel dat deze week nog ex-dividend noteert is AMG.

EX-DIVIDEND EXPLOSIE VANAF 11 MEI 2020
Volgende week wordt het een stuk drukker met een flink aantal grote namen die ex-dividend noteren. Zo is het op maandag 11 mei TKH Group dat ex-dividend noteert, net als IMCD. Een dag later, op 12 mei 2020, volgt dan AEX-aandeel DSM, dat een hoger slotdividend van €1,63 per aandeel zal uitkeren.

Ook Unilever, Shell en Aparam, alledrie aandelen die elk kwartaal uitkeren, volgen nog later in de week. Vorige week wist Shell veel beleggers nog te verrassen met een dividendverlaging van 66%. Dat was de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat aandeelhouders een lager dividend krijgen van de oliegigant. Weer een week later gaat het dividendfeest gewoon verder met onder meer ASMI (20 mei) en HAL Trust (21 mei) die nog ex-dividend gaan.

Bekijk hieronder het ex-dividend overzicht voor de maand mei 2020 zoals deze dagelijks wordt bijgehouden op deze website. In de menubalk bovenaan kunt u rechtstreeks bij dit actuele overzicht komen.


Deze Nederlandse aandelen betalen dividend in mei 2020
Veel Nederlandse aandelen schrapten of verlaagden het dividend in 2020
Het bovenstaande overzicht, wat dus ook op deze site terug te vinden is, toont nog maar eens hoe enorm veel aandelen in Nederland hun dividend dit jaar verlaagden of schrapten, vaak in verband met de coronapandemie. De doorgestreepte bedrijven betalen dit jaar geen dividend omdat het eerdere voorstel, wat vaak in februari of begin maart werd gedaan, later weer is ingetrokken vanwege COVID-19. We hebben alle dividendverlagingen, gerangschikt op datum, hier nog eens op een rijtje gezet.

Ook bij onze zuiderburen in België sneuvelden veel eerder beloofde dividenduitkeringen. Toch zijn er in de maand mei 2020 ook in België nog flink wat aandelen die ex-dividend noteren.