Ex-dividend overzicht aandelen Nederland juni 2020

De dividendagenda in Nederland is inmiddels zo goed als opgedroogd, met in mei geen enkel aandeel meer dat ex-dividend noteert. We kijken naar de aandelen van eigen bodem die in juni 2020 dividend uitkeren.

De afgelopen weken noteerden nog verschillende Nederlandse aandelen ex-dividend, met bijvoorbeeld vorige week nog, op 20 mei, ASM International. Dat was één van de laatste grotere beursgenoteerde bedrijven in Amsterdam die het dividend uitkeert in 2020. De meeste aandelen betalen namelijk slechts één keer per jaar en doen dat doorgaans in het voorjaar. Wel werden dit jaar veel dividend geschrapt of flink verlaagd in verband met de Corona pandemie.

Zoals gezegd zijn er deze maand geen aandelen meer die ex-dividend zullen noteren. In juni staan er nog wel een paar aandelen op de lijst, waaronder Aalberts, dat vorige week nog liet weten toch het eerder voorgestelde dividend van €0,80 per aandeel over boekjaar 2019 te zullen uitkeren.

Op 29 juni noteert Aalberts ex-dividend voor 80 eurocent bruto wat bij een huidige beurskoers van €23,15 een dividendrendement van 3,5% geeft.

EX-DIVIDEND OVERZICHT NEDERLAND JUNI 2020
In het voorlopige ex-dividend overzicht voor de maand juni zien we momenteel de onderstaande drie aandelen.
  • 5 juni: Hunter Douglas (€2,10 per aandeel)
  • 29 juni: Aalberts (€0,80 per aandeel)
  • 29 juni: Vastned Retail (€0,85 per aandeel)

Van dit drietal keren Hunter Douglas, bekend van het raambekledingsmerk Luxaflex, en Aalberts alletwee slechts één keer per jaar het volledige dividend uit. Vastned Retail betaalt een halfjaarlijks dividend.

Hunter Douglas keert in 2020 vijf procent meer dividend uit en zet daarmee een sterke dividendhistorie in de voorliggende jaren verder voort. Ook Aalberts staat bekend om zijn goede dividendgeschiedenis met een uitkering die de laatste jaren telkens weer verder werd verhoogd zonder tussentijdse dividendverlagingen.

Voor Vastned Retail, dat doorgaans in de maanden mei en augustus het dividend betaalt, geldt dat het slotdividend voor 2019 dit jaar flink is verlaagd. Begin mei verlaagde Vastned nog het dividendvoorstel in verband met COVID-19. Bij een beurskoers van €17,70 geeft Vastned momenteel ruim 8% dividendrendement.

Dit jaar verlaagden veel aandelen in Nederland het dividend of werd de uitkering zelfs volledig gestaakt vanwege de coronapandemie. Zo was Grandvision één van de laatste aandelen die het dividend over 2019 recent nog annuleerde begin deze maand.

Ook in België verlaagden of schrapten veel aandelen het dividend dit jaar. Ook daar zullen nog enkele bedrijven ex-dividend noteren in mei en juni 2020. Bekijk hier het complete dividendoverzicht voor de Belgische beurs.