ASR Nederland betaalt alsnog €1,20 dividend in 2020

Aandeel ASR Nederland dividend boekjaar 2019
Verzekeraar ASR Nederland zal dit jaar zoals verwacht toch nog dividend betalen. Eerder trok ASR het slotdividend voor boekjaar 2019 nog in vanwege COVID-19. Nu krijgen beleggers alsnog een speciaal dividend van €1,20 per aandeel uitbetaald.

Begin april kondigde ASR Nederland aan voorlopig geen slotdividend over 2019 uit te betalen aan aandeelhouders vanwege COVID-19. Dat was op verzoek van DNB en de Europese toezichthouder, die vorige maand lieten weten dat verzekeraars wel weer dividend mogen betalen.

Naast NN Group, dat in augustus liet weten alsnog het volledige dividend over boekjaar 2019 uit te willen keren, kondigde ook ASR Nederland aan dat het de opgeschorte dividenduitkering over boekjaar 2019 weer wil hervatten. Daarnaast kondigde de verzekeraar aan eigen aandelen in te willen gaan kopen.

Speciaal dividend 1,20 euro van ASR Nederland
In het persbericht van 4 augustus 2020 stelt a.s.r. dat het € 1,20 per aandeel zal uitkeren als een speciaal dividend, wat gelijk is aan het opgeschorte slotdividend van 2019. Het speciale dividend wordt in september van dit jaar uitbetaald. a.s.r. is van plan op hetzelfde moment het aandeleninkoopprogramma te hervatten om de resterende € 24,3 miljoen van de oorspronkelijke € 75 miljoen in te kopen.

Jos Baeten, CEO a.s.r.: 'Ik ben blij dat, na een grondige analyse van de mogelijke impact van COVID-19, we weer dividend kunnen uitkeren aan onze aandeelhouders. We houden ons hiermee aan ons voornemen om aandeelhouders 1,20 per aandeel, gelijk aan het opgeschorte dividend, uit te keren. Daarnaast hervatten we ook het aandeleninkoopprogramma voor het resterende bedrag. Ondanks de uitdagingen als gevolg van de COVID -19 crisis is onze solvabiliteit sterk gebleven. Dit maakt het mogelijk deze kapitaaluitkeringen weer te hervatten met behoud van een sterke balans, met als doel de belangen van al onze stakeholders te waarborgen. Voor het reguliere interim -dividend voor 2020 volgen we het bestaande proces en planning. Wij zullen de uitkomst hiervan bij de publicatie van onze halfjaarresultaten op 26 augustus bekendmaken.'
De ex-dividend datum voor het speciale dividend van bruto €1,20 per aandeel is 31 augustus 2020 met een betaalbaarstelling op 4 september 2020. Bij een beurskoers van €30 per aandeel is het dividend goed voor een rendement van 4%.


Mede verzekeraar NN Group liet eveneens weten alsnog het opgeschorte dividend over 2019 uit te gaan keren en kondigde tevens een nieuw interim dividend voor boekjaar 2020 aan. In totaal ontvangen beleggers €2,26 per aandeel aan dividend van NN Group, wat goed is voor een dividendrendement van 7%.

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. a.s.r. biedt producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken voor consumenten, ondernemers en bedrijven. Daarnaast is a.s.r. actief als vermogensbeheerder voor derden. a.s.r. is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de AEX Index.