Aegon verlaagt interim dividend 2020 met 60%

Aandeel Aegon interim dividend 2020Verzekeraar Aegon zal in 2020 een 60 procent lager interim dividend van €0,06 per aandeel uit. Eerder werd het slotdividend al ingetrokken in verband met COVID-19.

Anders dan sectorgenoten NN Group en ASR Nederland, die in augustus lieten weten het eerder voorgestelde, hogere, dividend over 2019 alsnog uit te keren, komt Aegon met slecht nieuws voor aandeelhouders die een 60% lager interim dividend van zes cent per aandeel ontvangen.Deze dividendverlaging volgt op het nieuws in april dat Aegon het slotdividend over 2019 schrapte in verband met de coronapandemie. Nu het interim dividend ook met 60% wordt verlaagd tot €0,06 per aandeel eindigt een lange reeks waarin Aegon het dividend elk jaar verhoogde.

Aegon stelt in het persbericht waarmee de cijfers over het eerste halfjaar van 2020 worden bekend gemaakt dat de beslissing over het dividend het gevolg is van onzekerheid wat de komende tijd de economische invloed van de COVID-19 pandemie zal zijn en de verwachting van een aanhoudend ongunstige sterftecijfers in de tweede helft van 2020, aangezien het dagelijkse aantal infecties in de VS hoog blijft. Dit heeft volgens Aegon bijgedragen aan het besluit om de voor de tweede helft van dit jaar voorgenomen dividendbetaling door Aegon in de VS aan de Groep niet te effectueren. Bovendien vindt Aegon de schuldpositie en de volatiliteit van de kapitaalratio’s te hoog.
Herijking van het dividend voor aandeelhouders is geen gemakkelijk besluit. We realiseren ons dat dit bedrijf op termijn in staat zou moeten zijn om een hoger dividend te genereren, en we zijn van mening dat dat ook kan. Voor het moment is dit echter het juiste dividendniveau, dat ons in staat stelt onze schuldpositie te verlagen, het risicoprofiel van het bedrijf te verbeteren en goed door de COVID-19 pandemie heen te komen. We zijn plannen aan het uitwerken om de operationele prestaties van het bedrijf te verbeteren en de vrije kasstromen te vergroten. Als we deze plannen de komende jaren met succes uitvoeren, creëren we een uitgangspositie voor de onderneming waarin het meer kapitaal kan teruggeven aan aandeelhouders in de vorm van dividenden en het inkopen van aandelen. - bron: persbericht Aegon 
Beleggers die het aandeel Aegon nog in bezit hebben zullen op 18 september het interim dividend van €0,06 per aandeel ontvangen met een ex-dividend datum van 21 augustus 2020.

Het dividend van zes cent geeft bij een beurskoers van €2,39 een dividendrendement van 2,5%. Als Aegon een vergelijkbaar slotdividend uitkeert komt het jaarlijkse dividendrendement uit op 5%, maar dat is uiteraard nog onzeker.

Aegon N.V. (Aegon) is een internationale onderneming voor levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon’s geschiedenis gaat 175 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven.