Shell verhoogt dividend ook in 2021 weer met 4%

De Nederlandse oliereus Royal Dutch Shell gaat opnieuw het dividend verhogen. Net als in het vierde kwartaal zullen beleggers er 4 procent bij krijgen.

Het voorgestelde kwartaaldividend is $0,1735 per aandeel tegen $0,1665 dividend per aandeel over het vierde kwartaal.

Shell zorgt weer goed voor zijn aandeelhouders nadat het dividend eerder in 2020 nog met 66% werd verlaagd.

Shell kondigde op 29 oktober 2020 aan een dividend van $0,1665 per aandeel over het derde kwartaal uit te willen keren, een stijging van 4% ten opzichte van het vorige dividend. Bovendien liet het oliebedrijf weten een progressief dividend na te streven met jaarlijkse dividendverhogingen de komende periode.

Daar houdt Shell zich dus duidelijk aan, want vandaag werd een nieuwe dividenverhoging van 4% tot $0,1735 per aandeel aangekondigd. Shell laat in een persbericht weten dat het dividend voor het eerste kwartaal op 29 april 2021 zal worden aangekondigd.

Eerst ontvangen aandeelhouders Shell nog een 'oud' dividend van $0.1665 per aandeel. De ex-dividend datum hiervoor is 18 februari 2021 met betaling op 29 maart 2021. De ex-dividend datum voor het verhoogde dividend zal later nog bekend gemaakt worden.

Bij een koers van €15,11 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel Shell momenteel 5,4%. Shell keert als één van de weinige aandelen met een notering aan Euronext Amsterdam vier keer per jaar, ofwel per kwartaal, dividend uit.

Royal Dutch Shell plc is wereldwijd actief als producent van olie en aardgas, zowel in conventionele velden als uit bronnen zoals krappe rots-, schalie- en kolenformaties. De divisies van Shell zijn Integrated Gas, Upstream, Downstream en Corporate. Shell verlaagde sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit het dividend tot de zojuist aangekondigde dividendverlaging in 2020.