Dividend Boskalis in 2021 terug op €0,50 per aandeel

logo aandeel Boskalis bij dividend 2021
Baggeraar Boskalis betaalt in 2021 een dividend van €0,50 per aandeel. Dat volgt op drie dividendverlagingen in de voorliggende vijf jaren.

Het aandeel Boskalis noteert ex-dividend op 14 mei 2021 en geeft een dividendrendement van 1,9%.

In 2019 halveerde Boskalis nog het dividend van €1,00 naar €0,50 per aandeel. Dat volgde op een dividendverlaging van €1,60 naar €1,00 die door de baggeraar werd aangekondigd in 2016.

In 2020 ging het helemaal mis want vanwege corona werd het voorgestelde dividend van 50 cent over boekjaar 2019 geannuleerd. 

Dit jaar pakt Boskalis de draad weer op met een nieuw voorstel van €0,50 bruto per aandeel. De ex-dividend datum is 14 mei 2021 en de betaalbaarstelling van het dividend over boekjaar 2020 is 24 mei 2021. Het dividendrendement is 1,9% bij een beurskoers van €26 voor het aandeel Boskalis.

Boskalis kwam op 4 maart met jaarresultaten 2020, die altijd in het engels worden gepubliceerd. Over het dividend zegt Boskalis (vertaald naar het Nederlands) het volgende: "We blijven toegewijd aan onze aandeelhouders en handhaven onze het huidige dividendbeleid dat is gebaseerd op uitkering 40-50 procent van de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening. Terwijl de lagere winsten herstellen zich, met een stabiel dividend in contanten een hogere uitbetalingsratio zal naar verwachting aanhouden. Bovendien is de het huidige aandeleninkoopprogramma zal naar verwachting in de loop van 2021. Onder voorbehoud van de marktomstandigheden op dat moment een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen kan worden overwogen."

Het aandeel Boskalis deed het helemaal niet zo slecht in 2020 met uiteindelijk een koersdaling van 1,1%, ondanks het feit dat er geen dividend werd betaald. Dit jaar gaat het ook prima want de beurskoers staat in 2021 op een winst van 16,6%. Op jaarbasis zal Boskalis naar schatting zo'n 66 miljoen euro dividend uitkeren aan aandeelhouders.

Wat betreft dividend was Boskalis jarenlang een prima aandeel voor beleggers in Nederlandse aandelen. Het dividend ging ruim 10 jaar stapsgewijs verder omhoog totdat er over boekjaar 2016 een dividendverlaging van 37,5% werd bekend gemaakt.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (ISIN: NL0000852580) is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s. Met kernactiviteiten zoals kust- en oeverbescherming en landaanwinning kan Boskalis adaptieve en mitigerende oplossingen aanbieden ter bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme weersomstandigheden en de stijging van de zeespiegel, evenals oplossingen voor de toenemende behoefte aan ruimte in kust- en deltagebieden over de hele wereld. De onderneming faciliteert de ontwikkeling van offshore energie-infrastructuur, waaronder duurzame windenergie. Tevens is Boskalis actief in de aanleg en het onderhoud van havens, waterwegen, toegangskanalen en civiele infrastructuur waarmee bijgedragen wordt aan het faciliteren van handelsstromen en de sociaal-economische ontwikkeling van een regio. Boskalis is tevens een internationaal expert op het gebied van scheepsbergingen en heeft meerdere strategische partnerships in havensleep- en terminaldiensten (Keppel Smit Towage en Smit Lamnalco).