Van Lanschot Kempen betaalt €1,95 dividend in oktober 2021

Logo van lanschot kempen 2021
Het aandeel Van Lanschot Kempen heeft een dividendrendement van 7,7%

Van Lanschot Kempen zal in oktober een flink dividend uitkeren aan aandeelhouders, die in totaal €1,95 bruto per aandeel ontvangen. Het betreft de uitgestelde uitbetaling van 2019 en het resterende dividend over 2020, wat eerder was ingehouden vanwege COVID-19. Het dividendrendement is zeer hoog met 7,7%.

Wealth manager Van Lanschot Kempen, bekend van onder meer Evi en private bank, kwam op 26 augustus met resultaten over het eerste halfjaar van 2021, waarin de nettowinst steeg naar 58,3 miljoen euro. Voor beleggers was er goed nieuws want het dividend over 2019 wordt alsnog uitgekeerd en bovendien betaald Van Lanschot Kempen ook het resterende dividend over 2020.

In totaal gaat het om €1,95 bruto per aandeel. Van Lanschot Kempen meldt dat het dividend over 2019 en het resterende dividend over 2020 van in totaal € 1,95 per aandeel staat nog steeds op de balans gereserveerd staat voor onze aandeelhouders en is niet opgenomen in de kapitaalratio. De Europese Centrale Bank en DNB hebben aangegeven dat de aanbeveling om geen dividend uit te keren vervalt per 1 oktober 2021. Het bedrag van € 1,95 per aandeel (in totaal circa € 80 miljoen) keert Van Lanschot Kempen aan het begin van het vierde kwartaal uit aan de aandeelhouders.

LEES OOK: Van Lanschot Kempen stelt dividend in 2020 uit vanwege corona

Concreet genomen komt dat neer op een ex-dividend datum van 4 oktober 2021 met een betaalbaarstelling op 12 oktober 2021. Van Lanschot heeft op 22 september nog wel eerst zijn buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.

Een bruto uitkering van €1,95 geeft bij een beurskoers van €25,20 een dividendrendement van 7,7% bruto. Daarmee biedt Van Lanschot Kempen momenteel één van de hoogste dividenden van alle beursgenoteerde bedrijven in Nederland.

Wealth manager Van Lanschot Kempen is met haar merknamen Van Lanschot, Kempen en Evi, actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking. In totaal zijn er vijf segmenten: Private Banking dat particuliere klanten en ondernemers een breed scala aan producten biedt in de private banking-markt; Evi die opereert als online beleggingscoach; Vermogensbeheer, dat zich richt op een reeks beleggingsstrategieën en tegelijkertijd fiduciaire diensten aanbiedt aan binnenlandse en internationale institutionele klanten zoals pensioenfondsen en verzekeraars; Merchant Banking biedt specialistische diensten, waaronder onderzoek en handel in aandelen, fusies en overnames en Overige activiteiten op het gebied van rente-, markt- en liquiditeitsrisicobeheer. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.