Aandeelhouder ABN Amro ontvangt €0,61 dividend in 2022

ABN AMro logo 2022
ABN Amro heeft vandaag bekend gemaakt een slotdividend van €0,61 per aandeel te willen uitkeren over 2021. Vorig jaar werd een dividend van €0,68 betaald door de Nederlandse bank.

ABN Amro kwam vandaag, op 9 februari 2022, met jaarcijfers over 2021 en deed de medeling over het dividend. Nadat vorig jaar uiteindelijk een dividend van €0,68 werd betaald moeten beleggers het dit jaar doen met €0,61 per aandeel.

Ook kondigde ABN aan voor 500 miljoen euro aan eigen aandelen in te willen gaan kopen. In het persbericht van vandaag lezen we hierover: "Onze kapitaalpositie blijft zeer sterk, met een fully-loaded Basel III CET1 ratio van 16,3% en een Basel IV CET1 ratio van circa 16%. In lijn met ons kapitaalraamwerk stellen we een slotdividend voor van EUR 0,61 per aandeel. Daarnaast hebben we aangekondigd EUR 500 miljoen aan eigen aandelen te gaan inkopen".

Het dividendrendement van het aandeel ABN Amro komt uit op 4,3% bruto bij een koers van €14,62. Wanneer het dividend wordt uitgekeerd is nog niet aangekondigd door ABN, dat het slotdividend doorgaans in juni of mei uitbetaalde in de jaren voor corona. Zodra wij de ex-dividend datum hebben achterhaalt voor het slotdividend van ABN zullen we deze uiteraard toevoegen aan de dividendkalender.

LEES OOK: Aegon verhoogt dividend boekjaar 2021 met 41,7% naar €0,17

Het aandeel ABN Amro daalt vandaag ruim 6% na de jaarcijfers, terwijl de winst hoger dan verwacht was. ABN verdiende €552 miljoen (nettowinst) terwijl analisten rekenden met slechts €451 miljoen. Wat echter teleurstellend was is volgens analisten de omvang het het aandeleninkoopprogramma, dat werd ingeschat op 800 miljoen of zelfs 1 miljard euro.

Ondanks de koerstik vandaag na de jaarcijfers staat het aandeel ABN in 2022 nog steeds op een mooie koerswinst van ruim 10%, wat voor een goed deel het gevolg is van de hogere rente(verwachtingen).

Eerder vandaag was het ook al verzekeraar Aegon dat het slotdividend bekend maakte. Aegon verhoogt het dividend over 2021 flink en wil bovendien volgend jaar ook flink meer dividend uitkeren aan beleggers.

ABN Amro Bank NV biedt verschillende bank- en financiële diensten, waaronder betalingen, sparen, beleggen, leningen, hypotheken en verzekeringen. De bank bedient zowel particuliere als zakelijke klanten. Het aandeel ABN heeft sinds eind 2015 opnieuw een beursnotering en betaalt sinds 2016 een dividend aan beleggers. Het dividend werd in 2020 gestaakt tijdens de coronapandemie. In 2021 keert ABN wel weer een dividend uit en wordt ook het reguliere dividend hervat.