Dividend aandeel Acomo naar €0,60 in 2022

aandeel Acomo dividend 2022

Aandeelhouders Amsterdam Commodities (Acomo) ontvangen in 2022 weer een dividend. Vorig jaar werd het dividend nog gepasseerd door het in Rotterdam gevestigde bedrijf. Het dividendrendement is 2,6% bij een koers van €22,55 voor het aandeel Acomo.

Acomo, actief is distributeur van onder meer zaden, noten en voedingsmiddelen, betaalt over boekjaar 2021 een dividend van €0,60 bruto per aandeel. Dat is voor het eerst sinds 2020 dat beleggers weer een dividend krijgen van Acomo.

Op 22 februari kwam Acomo met jaarcijfers 2021 en werd ook het dividend bekend gemaakt. In het persbericht lezen we dat Acomo in het financiële jaar 2021 uitstekende resultaten behaald heeft met een groei van de EBITDA van +110% naar €105 miljoen.

‘Gezien de uitstekende resultaten in alle segmenten, de succesvolle integratie van Tradin Organic, en vroegtijdige aflossingen op onze termijnlening zijn we verheugd om de dividenduitkeringen dit jaar te hervatten,’ aldus Chief Executive Officer Kathy Fortmann. 

De Raad van Bestuur stelt een dividend voor van € 0,60 per aandeel. In 2020 werd geen slotdividend verstrekt in het kader van de acquisitie van Tradin Organic. Aangezien er in 2021 geen interim-dividend verstrekt werd, bedraagt het voorgestelde totale dividend voor 2021 €0,60 per aandeel, betaalbaar in contanten.

De ex-dividend datum voor het dividend van Acomo van €0,60 bruto per aandeel is vastgesteld op 3 mei 2022. Het dividend zal betaald worden aan beleggers op 6 mei 2022. Bij een koers van €22,55 is het dividendrendement van het aandeel Acomo 2,6% bruto.

Acomo stond voorheen juist bekend om het zeer sterke dividend, dat én altijd hoog was én elk jaar verder werd verhoogd. Daar kwam al jaren geleden, nog voor corona, een einde aan toen de uitkering over boekjaar 2017 werd verlaagd van €1,15 naar €1,10 per aandeel. In 2018 ging er nog eens 10 cent van het dividend af en na deze twee verlagingen op rij werd het dividend over boekjaar 2020 helemaal geschrapt

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een internationale groep ondernemingen die zich primair bezighoudt met de handel in en distributie van natuurlijke voedingsgrondstoffen en -ingrediënten. Onze voornaamste groepsmaatschappijen zijn Catz International B.V. in Rotterdam (specerijen en onbewerkte voedingsgrondstoffen), Van Rees Group B.V. in Rotterdam (thee), Red River Commodities Inc. in Fargo in de Verenigde Staten (eetbare zonnebloemzaden), Red River Global Ingredients Ltd. in Winkler in Canada, Red River-van Eck B.V. in Zevenbergen en SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg in Duitsland (eetbare zaden), King Nuts B.V. in Bodegraven, Delinuts B.V. in Ede en Tovano B.V. in Maasdijk (noten), en Snick EuroIngredients N.V. in Ruddervoorde in België (voedingsingrediënten). Het aandeel Acomo staat genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1908.