Slechts 3 AEX-aandelen met meer dan 5% dividend in 2022

hoog dividend aandelen AEX in 2022
Slechts drie AEX-aandelen bieden een dividendrendement van meer dan 5% in 2022.

Randstad, ING, NN Group
en BE Semiconductor bieden beleggers per 24 april 2022 het hoogste dividendrendement van alle AEX-aandelen. We zitten inmiddels volop in het dividendseizoen in Nederland en bekijken de hoogste dividenden.

Zoals bekend barst de dividendagenda in Nederland en elders in Europa momenteel uit zijn voegen, met dagelijks vele aandelen die ex-dividend gaan. In april en mei gaan ook veel AEX-aandelen ex-dividend en we bekijken de hoogste dividenden die beleggers in 2022 kunnen ontvangen. Het gemiddelde dividendrendement voor alle AEX-aandelen is momenteel 2,78%. Echter zijn er slechts drie aandelen met een rendement van 5% of hoger (zie tabel hieronder).

Het aandeel van uitzendbureau Randstad is goed voor 9,5% dividendrendement, wat wel inclusief het extra dividend is dat Randstad later dit jaar zal uitkeren. Voor het gewone dividend noteerde Randstad al ex-dividend op 31 maart en in totaal ontvangen beleggers dit jaar €5,00 per aandeel dividend. Na Randstad is ING goed voor het hoogste dividend, en de bank moet nog wel ex-dividend gaan in 2022, want op 27 april gaat ING Groep ex-dividend voor €0,41 bruto per aandeel.

Hieronder staat de top-10 hoogste dividendrendementen voor de AEX-index met peildatum 22 april 2022. Vier AEX-aandelen betalen (nog) geen dividend, waaronder Prosus, Adyen en Just Eat Takeaway.com. Dan is er ook nog vastgoedfonds URW (Unibail-Rodamco-Westfield) dat recent nog liet weten vanaf 2023 weer dividend uit te willen gaan keren.

TOP-10 HOOG DIVIDEND AANDELEN AEX (per 22 april 2022)

hoog dividend aandelen AEX
Alleen Randstad, ING en NN Group hebben een dividendrendement van meer dan 5% in 2022.

De bovenstaande tabel toont alle AEX-aandelen die momenteel een dividend uitkeren. Opvallend is dat Shell net buiten de top-10 valt per 22 april 2022, wat natuurlijk het gevolg is van de sterke prestatie op de beurs dit jaar. Daar komt bij dat het oliebedrijf het dividend fors verlaagd heeft in 2020.

Een opvallende naam in het hoog dividend lijstje is verder halfgeleiderbedrijf BE Semiconductor Industries, dat op 3 mei 2022 ex-dividend zal noteren voor een dividend van €3,33 per aandeel. Dat geeft bijna 5% dividendrendement bij een koers van €68,74 voor het aandeel BESI.

In de laatste kolom staat de eerstvolgende of laatste ex-dividend datum voor elk aandeel, ofwel, Randstad ging op 31 maart al ex-dividend. In de dividendkalender op dividendnieuws.nl staan alle ex-dividend datums voor 2022.