Majorel Group betaalt in 2022 eerste dividend van €0,32

aandeel Majorel dividend 2022
Majorel start dit jaar met een klein dividend.

Aandeelhouders Majorel Group ontvangen in 2022 een allereerste dividend van €0,32 bruto per aandeel. Het dividendrendement is 1,2% en de ex-dividend datum zal zijn 22 juni 2022.

Majorel, de in Luxemburg gevestigde wereldwijde leverancier van end-to-end customer experience (CX)-oplossingen van de volgende generatie voor digital-native en verticale toonaangevende merken, kondigde op 12 mei 2022 het voorgestelde dividend voor 2021 aan.

In het engelstalige persbericht van Majorel lezen we dat de vennootschap (dus Majorel) een dividenduitkering van EUR 0,32 per aandeel voorstelt, in lijn met de verwachtingen van analisten, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders tijdens de Algemene Vergadering van 20 juni 2022, die virtueel zal plaatsvinden.

De ex-dividend datum voor het eerste dividend van Majorel is 22 juni 2022 en het dividend zal betaald worden op 15 juli 2022. Bij een koers van €25,85 is het aandeel Majorel goed voor een dividendrendement van 1,2%.

Majorel stelt in het persbericht dat dividenden worden uitbetaald in euro's. Op de brutodividendbedragen zal een Luxemburgse roerende voorheffing van 15% worden geheven. Om in aanmerking te komen voor vrijstelling van Luxemburgse bronbelasting, is hier een "Informatief Memorandum" met een beschrijving van de procedure beschikbaar. Voor Majorel-aandelen die via Euroclear Nederland worden gehouden, biedt ABN AMRO een dividendherbeleggingsplan (DRIP). Aandeelhouders hebben de mogelijkheid om hun nettodividend te herinvesteren in gewone aandelen van Majorel. Aandeelhouders dienen de beslissing om deel te nemen aan de DRIP via hun eigen bank, broker, custodian of financiële instelling te nemen.

In 2021 boekte Majorel een omzet van €1,811 miljard en analisten rekenen voor 2022 op een omzetgroei van 6% to ruim €1,9 miljard. De beurswaarde van Majorel is 2,6 miljard euro. Andere aandelen in Nederland die in 2022 een eerste dividend betaalden zijn OCI en Tie Kinetix.

Majorel Group is actief op het gebied van end-to-end klantervaringen. Het bedrijf ontwerpt en levert end-to-end CX-oplossingen voor digital-native en verticale toonaangevende merken en heeft domeinexpertise in tech-augmented front-to-back-office CX en biedt Digital Consumer Engagement, CX Consulting en een innovatieve suite van Proprietary Digital Solutions voor brancheverticalen. Majorel werd opgericht in 2019 en ging in september 2021 naar de beurs. In 2022 volgt een eerste dividendbetaling.