Aandelen DSM en Philips ex-dividend op 12 mei 2022

ex dividend DSM en Philips in 2022
Zowel DSM als Philips betalen elk jaar een stabiel tot hoger dividend.

Op donderdag 12 mei 2022 zullen zowel DSM als Philips ex-dividend noteren. Beide AEX-aandelen staan bekend om het progressieve dividendbeleid met stabiele tot hogere jaarlijkse uitkeringen aan beleggers. 

Allereerst Koninklijke DSM, de specialist op het gebied van voeding, materialen en gezondheid. DSM zal over boekjaar 2021 een totaal dividend van €2,50 per aandeel uitkeren. Dat is een verhoging van ruim 4% ten opzichte van vorig jaar. Het aandeel DSM gaat op 12 mei ex-dividend voor een slotdividend van €1,70 bruto per aandeel. 

Het dividend van DSM is netto €1,445 en wordt uitgekeerd op 3 juni 2022 aan aandeelhouders. Bij een koers van €142,50 is het dividendrendement van DSM nu 1,8% bruto. DSM betaalt in totaal ruim 430 miljoen euro dividend aan beleggers per jaar en verlaagde het dividend al tientallen jaren op rij niet.

Dan is er ook nog Philips, het steeds meer op de gezondheidszorg gerichte Nederlandse bedrijf dat zwaar onder druk ligt op de beurs door problemen met medische apparatuur die tot claims van patienten zullen leiden. AEX-aandeel Philips betaalt een dividend van €0,85 per aandeel over boekjaar 2021. Aandeelhouders van het geplaagde Nederlandse medische technologiebedrijf kunnen kiezen tussen cash of een uitkering van het dividend in nieuwe aandelen Philips.

Wat betreft dividendhistorie is Philips een aandeel dat er uit spring in Nederland en ook in Europa, want beleggers in het geplaagde bedrijf uit Eindhoven krijgen al bijna 30 jaar op rij een stabiel tot hoger dividend. Philips verhoogt het dividend zeker niet elk jaar, maar heeft het ook al tientallen jaren nog nooit verlaagd.

Ook Philips gaat dus op donderdag 12 mei 2022 ex-dividend en aandeelhouders kunnen tussen 16 mei en 3 juni hun keuze voor cash of stock dividend kenbaar maken, waarna er op 8 juni uitgekeerd zal worden. Bij een beurskoers van €23,52 is het dividendrendement van Philips 3,6%. Het netto dividend, na verrekening van dividendbelasting, van €0,7225 per aandeel, wordt betaald aan aandeelhouders op 8 juni 2022.

In mei gaan veel aandelen in Nederland ex-dividend met bijvoorbeeld deze week eerder al AMG en ING. Op vrijdag 13 mei 2022 gaat ArcelorMittal ex-dividend en ook volgende week staan er nog zeer veel aandelen in de dividendagenda, waaronder Arcadis, Shell en Boskalis.