Sligro wil in 2022 weer €0,30 interim dividend betalen

sligro dividend 2022

Groothandelaar Sligro Food Group heeft op 21 juli 2022 bekend gemaakt dat het weer dividend gaat betalen. Beleggers kunnen in oktober een interim dividend van €0,30 bruto per aandeel verwachten. Het is het eerste dividend van Sligro sinds 2019.

Zeer goed nieuws voor aandeelhouders Sligro, want na drie jaar wil het door corona geplaagde bedrijf voor het eerst weer dividend uitkeren. Vandaag voorbeurs kwam Sligro Food Group met resultaten over het tweede kwartaal en werd ook het dividendplan bekend gemaakt. 

In het persbericht lezen we dat Sligro een interim dividend van €0,30 bruto per aandeel wil uitkeren in oktober 2022. Om precies te zijn zal het dividend op 3 oktober 2022 uitgekeerd worden aan aandeelhouders. Zodra wij de ex-dividend datum weten zal deze uiteraard worden toegevoegd aan de dividendkalender. Update september 2022: Sligro gaat op 21 september 2021 ex-dividend voor €0,30 per aandeel.

"In het licht van deze sterke winstrendement en onze versterkte financiële positie, hebben we de ruimte die we nodig hebben om ons dividendbeleid opnieuw in te voeren. Wij hebben besloten om later dit jaar een interimdividend van € 0,30 per aandeel uit te keren." (bron: persbericht Sligro 21 juli 2022; vertaald vanuit het engels)

Bij een beurskoers van €20,35 (slotstand woensdag 20 juli) geeft het interim dividend van €0,30 een dividendrendement van 1,5% voor het aandeel Sligro Food Group. In het verleden lag het slotdividend altijd een stuk hoger dan het interim dividend, wat betekent dat het dividendrendement ruim boven 3 of zelfs 4% op jaarbasis ligt, mits Sligro ook volgend jaar een hoger slotdividend betalen zal. Zodra hier meer informatie over beschikbaar is wordt dat gepubliceerd op dividendnieuws.nl.

Sligro betaalde in 2019 voor het laatst dividend. Vorig jaar nog liet Sligro weten geen dividend te mogen uitkeren in 2021. Daar komt nu dus eindelijk verandering in met een interim dividend van 0,30 eurocent voor boekjaar 2022.

Eerder schreven wij op dividendnieuws.nl reeds dat Sligro Food Group over boekjaar 2020 geen (slot) dividend betaalde. In 2020 betaalde Sligro nog een slotdividend van 85 cent bruto per aandeel over 2019 en dat was gelijk de laatste uitkering van het geplaagde bedrijf, dat hard geraakt werd door COVID-19. Bovendien was dat de eerste keer in tien jaar tijd dat Sligro het dividend verlaagde, want sinds boekjaar 2011 werd er telkens een stabiel tot hoger dividend uitbetaald door de voormalige beurslieveling.

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Sligro Food Group heeft twee segmenten: De Food Retail-activiteiten omvatten ongeveer 130 full-service EMTE-supermarkten, waarvan 30 door zelfstandige retailers; Food Service biedt een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorgservicepunten voor groot- en kleinschalige horeca, etablissementen, vrijetijdsvoorzieningen, grootverbruikers, (bedrijfs)cateraars, tankstations, kleine en middelgrote ondernemingen, kleinere detailhandels en de institutionele markt. De Vennootschap bedient de institutionele markt die handelt onder de naam Van Hoeckel en de andere segmenten van de markt als Sligro. Tot de dochterondernemingen van de Vennootschap behoren CaterTechBV en Bejaco NV, met inbegrip van haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, gezamenlijk bekend als JAVA Foodservice.