ASR Nederland verhoogt interim dividend 2022 met 19,5% naar €0,98 p.a.

aandeel ASR dividend 2022
ASR biedt een hoog dividendrendement en een forse dividendgroei.

Verzekeraar ASR Nederland blijft mooie dividendverhogingen aankondigen. Het interim dividend voor 2022 gaat naar €0,98 (+19,5%) en bovendien is het dividendrendement nog steeds zeer hoog met nu 6,1%.

Na eerder al een nieuwe dividendverhoging door NN Group volgt nu ook ASR Nederland met een nog grotere dividendverhoging. Beide verzekeraars blinken uit met een hoog dividend én jaarlijks flinke dividendverhogingen.

ASR Nederland rapporteerde op 24 augustus resultaten over het tweede kwartaal van 2022 die veel beter waren dan de verwachting van analisten. ASR boekte een operationeel resultaat van €513 miljoen in de eerste zes maanden van 2022, terwijl de professionals rekenden met €489 miljoen.

LEES OOK: Aandeel ASR Nederland | Dividend boekjaar 2021 met 18% omhoog

Nadat ASR het dividend over boekjaar 2021 al met 18,6% had verhoogd gaat het interim dividend voor 2022 (op basis van de winst over de eerste jaarhelft) zelfs met 19,5% omhoog naar €0,98 per aandeel. Vorig jaar keerde ASR Nederland nog €0,82 interim dividend uit. 

De ex-dividend datum voor het interim dividend van €0,98 van ASR Nederland is 31 augustus 2022 en het dividend van netto €0,833 per aandeel wordt volledig in cash uitbetaald aan beleggers op 5 september 2022. Bij een beurskoers van €42,87 is het dividendrendement van het aandeel ASR nog steeds ruim 6%.

Verzekeraars doen het zeer goed in 2022 als het gaat om dividend, want naast ASR Nederland verhoogden recent ook Aegon en NN Group hun interim dividend zeer fors. Vooral Aegon blinkt in Nederland uit met een dividendverhoging van 37,5%. Kanttekening is hier wel dat Aegon in tegenstelling tot ASR en NN Group de afgelopen jaren het dividend verlaagde, terwijl de andere twee elk jaar meer uitkeerden, ook tijdens corona.

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. met producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken voor consumenten, ondernemers en bedrijven. Daarnaast is ASR actief als vermogensbeheerder voor derden. ASR is actief via zes segmenten: Niet-Leven, waaronder schadeverzekeringen, waaronder auto-, brand-, reis- en vrijetijdsverzekeringen, transport-, aansprakelijkheids-, landbouw-, bouwmotorvoertuigen en alle risico- en bijstandsverzekeringen voor de bouw; Leven, het aanbieden van verzekeringspolissen die betrekking hebben op het opbouwen van activa, activabescherming, overlijdensrisicoverzekeringen en begrafeniskosten voor consumenten en bedrijfseigenaren; Bank- en vermogensbeheer, het verstrekken van bankactiviteiten en activiteiten met betrekking tot vermogensbeheer, waaronder het beheer van vastgoedbeleggingen; Distributie en Diensten, waaronder de distributie van verzekeringscontracten en bemiddelingsdiensten; Holding en Overige, voornamelijk holdingactiviteiten van de Vennootschap, evenals Real Estate Development, gespecialiseerd in de ontwikkeling van onroerend goed. Het bedrijf is actief in Nederland en internationaal. ASR is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de AEX Index.